Ovog vikenda otvoreno je 133 hotela i 65 kampova čime je počela turistička sezona

Ovog vikenda otvoreno je 133 hotela i 65 kampova čime je počela turistička sezona

”Obzirom na ukupnu situaciju možemo biti zadovoljni prvim turističkim brojkama. Kvalitetna epidemiološka situacija temelj je ostvarivanja rezultata ove godine i tu smo među najboljima u Europi. To trebamo maksimalno iskoristiti u narednom razdoblju, počevši već od danas. Ništa se neće dogoditi samo po sebi, moramo intenzivno početi komunicirati na ključnim tržištima kako bi privukli goste. Istovremeno sa finaliziranjem dogovora o jednostavnijem i bržem postupku ulaska turista sa ključnih emitivnih tržišta moramo pokrenuti koordinirane i ciljanepromotivne aktivnosti na tim tržištima“, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Za nastavak otvaranja kapaciteta ključno je postizanje preciznih dogovora sa državama koje čine naša glavna emitivna tržišta o nesmetanom putovanju u Hrvatsku i nazad, a to se, kako je najavio u planu otvaranja ljetne turističke sezone ministar turizma, očekuje najkasnije do sredine lipnja. Zbog toga se uplanu otvaranja turističkih objekata predviđa da će se do kraja svibnja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i dodatni hoteli. Tijekom lipnja očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama.

U HUT-u naglašavaju kako je nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne aktivnosti na ključnim tržištima, i to na način da se koordiniraju aktivnosti privatnog i jasnog sektora. Uspješna promocija ključna je za osiguravanje veće potražnje za dolaskom u Hrvatsku i ostvarivanje maksimalno mogućih turističkih rezultata u ovoj izvanrednoj godini.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.