Na najvećem kongresu turističke industrije o očekivanjima u (post)korona razdoblju i strategiji razvoja domaćeg turizma

Na najvećem kongresu turističke industrije o očekivanjima u (post)korona razdoblju i strategiji razvoja domaćeg turizma

 

Najznačajnije stručne udruge u turizmu, Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Kamping udruženje Hrvatske (KUH), uz podršku Hrvatske udruge turizma (HUT), organiziraju dvodnevni godišnji kongres domaće turističke industrije koji će okupiti sve ključne dionike iz industrije. U programu će sudjelovati i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te se očekuje i sudjelovanje potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

22. Kongres hotelijera pod nazivom ”Nove perspektive” i 14. Kongres hrvatskog kampinga održavaju se 1. prosinca i 2. prosinca, sa zajedničkim prvim programskim danom u kojem će se razgovarati o ključnim izazovima turističke industrije u narednom razdoblju, očekivanjima za sljedeću sezonu, kao i nužnim mjerama za oporavak i jačanje konkurentnosti domaćeg turizma. Teme će se diskutirati kroz dvije panel rasprave, prva naziva ”Hrvatski turizam u postkorona razdoblju: strategija oporavka i razvoja” u kojem sudjeluju Željko Kukurin, predsjednik Uprave tvrtke Valamar Riviera d.d., Tomislav Popović, predsjednik Uprave tvrtke Maistra d.d. i Siniša Topalović, globalni direktor turističkog savjetovanja tvrtke Horwath HTL. Druga panel rasprava naziva ”Sigurnost kao preduvjet turističkog prometa” ugostit će Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice, Veljka Ostojića, direktora Hrvatske udruge turizma te (tbc) Davora Božinovića, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova te ravnatelja Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Drugi dan kongresa hotelijera i kampinga bit će programski odvojen i posvećen specifičnim stručnim temama važnim za hotelski, odnosno kamping biznis. U drugom danu 22. Kongresa hotelijera govorit će se o potencijalu sredstava iz EU fondova za razvoj turizma te će predavanja održati stručnjaci iz nekih najvećih globalnih turističkih grupacija poput Hiltona, Marriot Internationala, kao i ugledne edukativne ustanove Ecole Hoteliere de Laussane.

Pokrovitelji 22. Kongresa hotelijera i 14. Kongresa hrvatskog kampinga su Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska udruga turizma.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.