Gužve na granicama

Gužve na granicama

Produljeni vikend i blagdan Tijelova donijeli su prve gužve na cestama. Mnogi su iskoristili bolju epidemiološku situaciju za odmor i odlazak na more. Kraj vikenda donio je tako gužve na cestama prema unutrašnjosti i kilometarske kolone na granicama. Na graničnim prijelazima sa Slovenijom čekalo se satima - na Bregani više od 2 sata, a na graničnom prijelazu Rupa kolona je još od jutra bila dugačka oko 2 kilometra.

Izvještaj HAK-a u nedjelju poslijepodne

Pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti, a kolone su i zastoji:

na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče usporena vožnja, kolona i zastoj je između čvorova Ogulin i Bosiljevo 1 te između Karlovca i Jastrebarskog u smjeru Zagreba

na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan kolona je oko 2 km (povremeno se prekida promet kroz tunel Frukov Krč)

na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred naplatom Bregana kolona je oko 1 km

na autocesti A7 Rupa-Rijeka pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km

na Istarskom ipsilonu pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 5 km, zastoj je i kolona pred čvorom Lupoglav (oko 5 km).

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu, izvijestili su iz HAK-a. 

U Hrvatskoj 170 tisuća turista

A Hrvatska je, prema sustavu e-visitor, ovaj vikend zabilježila oko 170 tisuća turista, od kojih je 130 tisuća stranih, najviše iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske i Češke.

Velika većina gostiju odlučila se za Istru, Kvarner te Zadarsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Od gradova - najposjećeniji su Rovinj, Poreč i Umag.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.