Njemački ADAC dodijelio Josipi Cvelić Bonifačić ekskluzivno priznanje za doprinos razvoju hrvatskog i europskog kamping sektora

Njemački ADAC dodijelio Josipi Cvelić Bonifačić ekskluzivno priznanje za doprinos razvoju hrvatskog i europskog kamping sektora

Njemački auto klub ADAC, najutjecajniji promotor kamping turizma na njemačkom govornom području i izdavač renomiranog kamping vodiča, održao je godišnju dodjelu priznanja europskim kampovima i zaslužnim pojedincima, koja se po prvi put prenosila uživo iz kongresne dvorane u Stuttgartu. Hrvatska može biti posebno ponosna da je priznanje za životno djelo otišlo u ruke dr. sc. Josipe Cvelić Bonifačić, zbog iznimnog doprinosa razvoju kamping turizma.

Članovi Kamping udruženja Hrvatske imaju dodatan razlog za slavlje budući da je Josipa Cvelić Bonifačić u prošlosti bila i predsjednica nacionalnog kamping udruženja te je i kroz tu funkciju višestruko doprinijela razvoju hrvatskoj kampinga. Svoju stručnost i danas dijeli kroz aktivnosti Sekcije za stručno-edukativno obrazovanje pri KUH-u, čija je predsjednica.

Kako je prilikom dodjele priznanja napomenuo Uwe Frers, izvršni direktor ADAC Campinga (Pincampa), navedena nagrada svojevrsni je Oskar u kamping industriji, kojom se odaje počast inovatorima i liderima europskog kampinga.

Vrhunac svečane ceremonije bila je dodjela nagrade za životno djelo hrvatskoj predstavnici, Josipi Cvelić Bonifačić, u kategoriji „Hall of Fame“. Putem video poruke, Josipa je izrazila zahvalnost na neočekivanoj i iznimnoj počasti, dok je ADAC dodatno naglasio njezina ostvarenja:

"Gospođa Cvelić Bonifačić ​​ostavila je veliki trag u hrvatskoj i europskoj kamping industriji. Radeći za Valamar grupu, dala je ključan doprinos u procesu povećanja kvalitete hrvatskog kamping proizvoda, kao i konverziji samih kampova u vrhunske resorte. Iznimno ostvarenje predstavlja i njezin rad na edukaciji i stručnom osposobljavanju, s posebnim naglaskom na osmišljavanju i implementaciji prvog magisterija specijaliziranog za kamping turizam. Razvojem prvog europskog kurikuluma u području održivog upravljanja kampingom „Master of Sustainable Campground Management“ i osiguravanjem njegova financiranja od strane Erasmus programa Europske unije, dala je doprinos i u edukaciji budućih kamping djelatnika. Na kraju, no ne i manje važno, Josipa je predvodnik industrije u pogledu održivosti, a veliki je doprinos kampingu dala i pod okriljem Kamping udruženja Hrvatske.“

Uz navedeno priznanje, kao hrvatski predstavnik u kategoriji ADAC Camping Booking Awardsa, bio je nominiran i Aminess Atea Camping Resort s otoka Krka.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.