Plaža Zlatni rat proglašena je 12. najboljom plažom na svijetu

Zlatni rat

Globalna turistička stranica Big 7 Travel objavila je godišnju listu '50 najboljih plaža na svijetu', a hrvatska plaža Zlatni rat zauzela je 12. mjesto.

Popis je sada u svojoj četvrtoj godini i rangira najbolje plaže na svijetu koristeći višesruko kombinirane rezultate iz prethodnih medijskih rezultata, službenih lokacija s Plavom zastavom, popularnosti na društvenim mrežama i doprinosa uredničkog tima Big 7 Travel. Plaža Zlatni rat na Braču u Hrvatskoj proglašena je jednom od najboljih plaža na svijetu, zauzevši 12. mjesto na listi.

"Zlatni rat je najspektakularnija od svih hrvatskih plaža. Ne čini je samo njezin oblik tako lijepom i jedinstvenom. Šljunčana plaža okružena je kristalno čistim morem koje u samo 10-20 metara prelazi od tirkizno plave do tamnoplave . Desetljećima stari borovi pružaju hlad, ali ovdje nećete htjeti izaći iz tople vode", piše Big 7 Travel o jedinoj hrvatskoj plaži koja se ove godine našla na listi.

Najbolja plaža na svijetu 2022. prema Big 7 Travelu je Playa Conchal u Kostariki. Turquoise Bay u Australiji je na drugom mjestu, a slijede ih Grace Bay na Turks i Caicosu i Siesta Beach na Floridi. Kompletnu listu ‘50 najboljih plaža na svijetu 2022.’ možete pogledati OVDJE.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.