Hrvatskoj tri europska priznanja za zdravstveni turizam

Hrvatskoj tri europska priznanja za zdravstveni turizam

Na kongresu zdravstvenoga turizma organizacije European SPAS Association (ESPA), koji se od 8. do 10. svibnja održava u Termama Tuhelj, sinoć su dodijeljene nagrade „ESPA Innovation Awards“, za inovativnost pružatelja medicinskoga wellnessa i spa hotela, kao vrlo bitne reference u zdravstvenom turizmu.

U kategoriji Spa hotel specijalnu nagradu dobile su Terme Tuhelj, dok je u kategoriji Spa koncept specijalna nagrada otišla u ruke Toplica Sv. Martin. U kategoriji Health spa program specijalnu nagradu dobila je klinika Energy Clinic.

„Hrvatski zdravstveni turizam ima mnoge konkurentske prednosti, posebice blagu klimu, konkurentne cijene, dobar geostrateški položaj i vrhunsku uslugu te profesionalce,“ rekao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević povodom dodjele priznanja, napomenuvši da i je odabir Hrvatske kao lokacije ovoga skupa još jedno priznanje za sve napore koje ulažemo kako bismo podigli kvalitetu i konkurentnost zdravstvenoga turizma.

Kongres u Termama Tuhelj okuplja predstavnike 21 europske zemlje, uz suorganizaciju HGK i partnerstvo HTZ-a. Cilj manifestacije je popratiti nove trendove i inovacije na polju zdravstvenog turizma, kroz predstavljanje najboljih praksi i novih nišnih tržišta u lječilišnom, spa i wellness turizmu. Sudionici su mogli saznati i kako kreirati ponude za putnike s tržišta izvan EU, s fokusom na Rusiju, Kanadu i SAD. Kongres se održava pod sloganom „Secrets of life balance – a life full of well being“ budući da uz stručne teme uključuje i edukacije kako kroz prehranu, relaksaciju i uživanje u hobijima možemo prevenirati zdravstvene probleme.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.