Podjela certifikata 'Proizvodi hrvatskog seljaka'

'Proizvodi hrvatskog seljaka'

Usprkos izvanrednim okolnostima, Udruga hrvatskih tržnica i ove godine provela je certificiranje domaćih proizvođača hrane. Dodjela certifikata 'Proizvodi hrvatskog seljaka' bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 6. lipnja, u 10.00 sati. 

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti sedamdesetak poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već petnaestu godinu zaredom. 

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući 'Proizvode hrvatskog seljaka' izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede. Svečanoj dodjeli prisustvovat će varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, a certifikate će poljoprivrednici simbolično primiti iz ruku znamenitog Varaždinca, ravnatelja Varaždinskih baroknih večeri i ovogodišnjeg dobitnika Porina u kategoriji za najbolju skladbu klasične glazbe, Davora Bobića

Za dobru glazbenu podlogu ovome događaju pobrinut će se glazbenici iz tamburaškog sastava 'Špancir'. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.