„Startaj Hrvatska“ predstavio još jednu poduzetničku priču – Diana Prpić iz Karlovca proizvodi slatki namaz Batela

„Startaj Hrvatska“ predstavio još jednu poduzetničku priču – Diana Prpić iz Karlovca proizvodi slatki namaz Batela

U drugoj epizodi velikog projekta „Startaj Hrvatska“ kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV gledatelji su imali prilike pratili razvojni put mlade pravnice Diane Prpić iz Karlovca. Diana je uzgoj batata na malom obiteljskom OPG-u odlučila pretvoriti u uspješnu poduzetničku priču o domaćim proizvođačima te osmislila proizvod Batelu uz koju uživanje u slatkom nikada nije bilo bezgrešnije.

Batela je slatki namaz od ekološkog batata dostupan u jednobojnoj i dvobojnoj varijanti te je jedinstven proizvod u Hrvatskoj, ali i svijetu. Ovaj slatki namaz je specifičnog okusa, kremast i lako maziv. Jednobojna Batela sastoji se od narančastog batata i čokolade, uz dodatak javorovog sirupa i kokosova ulja. Ne sadrži alergene, zbog čega je pogodna i za one najosjetljivije. Dvobojna Batela nešto je neobičnijeg okusa, jer uz narančasti batat, sadrži i bijeli, a uz tamnu, sadrži i pripravak s okusom bijele čokolade te mljevene bademe uz dodatak bourbon vanilije.

Glavni sastojak Batele je batat, poznatiji kao slatki krumpir. Od svih njegovih vrijednih sastojaka u batatu, najviše je zastupljen mineral mangan. Samo pola teglice jednobojne Batele zadovoljit će 30 posto preporučenog dnevnog unosa mangana koji doprinosi održavanju zdravlja kostiju i metabolizma te stvaranja energije.

Kako bi slijedila svoje snove o pokretanju vlastite poduzetničke priče, Diana je fakultetske obveze stavila na čekanje te se posvetila svojoj velikoj strasti – poljoprivredi. Tijekom godina je s Batelom uspjela čak ostvariti i brojna priznanja i certifikate od kojih su najvažniji EKO, BEZ GLUTENA i BEZ LAKTOZE. Unatoč tome, bila joj je potrebna pomoć kako bi Batelu pripremila za police velikog trgovačkog lanca. Tu je nastupio stručni tim SPAR-a s kojim je neumorno radila na razvoju svog proizvoda. Iako je originalna receptura već bila tu, trebalo je izvršiti sve pripreme potrebne za stavljanje proizvoda na tržište – od dizajna pakiranja, rješavanja dokumentacije i deklaracije te provedbe kontrole kvalitete. Osim bezglutenskog i BIO certifikata, Batela je tako dobila i certifikat za veganski proizvod. Najveći pomak Diana je ostvarila  rekonstrukcijom proizvodnog pogona koji sada zadovoljava kompletan sustav HACCP standarda, u skladu s čime proizvodi ovaj domaći proizvod.

Batela se prodaje na policama u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Uz Dianu, priliku da ispriča svoju priču te plasira svoj proizvod uz pomoć SPAR-a Hrvatska dobilo je još sedam drugih poduzetnika. Poslijepodnevni termin subotom na Novoj TV rezerviran je upravo za njih.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.