Danas do 13 sati ispred Županijske palače otvoren je prvi Županijski plac s tridesetak OPG-ova

Natalija Martinčević

Ispred varaždinske Županijske palače otvoren je prvi Županijski plac koji je okupio više od trideset OPG-ova, a ta  izložbeno prodajna prodajna prezentacija lokalnih proizvođača iz Varaždinske i okolnih županija nazvana “Županijski plac” može se posjetiti i razgledati do 13 sati. Održavanje Županijskog placa obrazložili su savjetnica župana, ujedno i predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević, Marija Cafuk iz PPP Cafuk te Josip Kotiščak iz OPG “Kotiščak”. Natalija Martinčević istaknula je zadovoljstvo pokretanjem manifestacije, ali i velikim odazivom izlagača.

- Ovo je još jedna u nizu manifestacija koje organizira naša Županija, a sve u cilju promocije i brendiranja svega najboljega iz Županije,.U protekle dvije godine organizirali smo više sličnih manifestacija u Hrvatskoj i u inozemstvu. Naši proizvođači i naša obiteljska poljoprivredna gospodarstva predstavili su se u Zagrebu, Trstu i Grazu. U razgovoru s njima uvidjeli smo da je takav način prezentacije koristan i da takvih akcija treba biti još i više. To je nova manifestacija koja je počiela u 8 sati ujutro ispred Županijske palače na Franjevačkome trgu, a evo i grad je subotom pun ljudi koji prije jutarnje kavice imaju prilike doći probati te kupiti domaće proizvode naših OPG-ova. Sudjeluju ukupno 34 izlagača što je za prvi puta zaista veliki odaziv. Sve organizacijske troškove snosi Varaždinska županija, a zanimljivo je da se nisu odazvali samo izlagači iz naše Županije, nego i proizvođači iz grada Zagreba, susjedne Međimurske županije, Krapinsko zagorske županije te Koprivničko – križevačke županije. Sigurna sam da će biti zanimljivo, veselo i korisno. Želimo da ova manifestacija zaživi te da postane tradicionalna-  zaključila je Natalija Martinčević.

Marija Cafuk iz PPP Cafuk istaknula je u ime OPG-ova:- Nama poljoprivrednim proizvođačima ovo puno znači, jer nemamo novaca za veliku promidžbu, pa nam svaki takav događaj znači puno za promociju toga što radimo. Ideja je više nego dobra, iako možda nećemo prodati puno svojih proizvoda, ali kupci će čuti za nas, uzeti kontakte te nas možda obići na našim imanjima i tamo kupiti naše proizvode – rekla je Marija Cafuk. Zahvalivši se Varaždinskoj županiji na ideji i realizaciji, Josip Kotiščak iz OPG “Kotiščak” je istaknuo da ga veseli takva promocija jer i pčelarima takva promocija puno znači.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.