Ninska turistička zajednica poziva zainteresirane za sudjelovanje u ovogodišnjoj Šokolijadi

Ninska turistička zajednica poziva zainteresirane za sudjelovanje u ovogodišnjoj Šokolijadi

Turistička zajednica grada Nina pozivom šokolarima otpočinje pripreme za još jednu tradicionalnu Ninsku Šokolijadu koja počinje podjelom mesa u siječnju i završava proglašenjem najboljih šokolarica i šokolara u srpnju, pobjednika  te najpoznatije gastronomske manifestacija Zadarske županije.

Fešta od šokola jedinstvena je manifestacija u Hrvatskoj, a njezina najveća vrijednost je očuvanje nematerijalnog kulturnog dobra, vještine izrade jedinstvenog autohtonog gastronomskog proizvoda Ninskog šokola. Pokrenuta u 2003. s ciljem spašavanja i očuvanja tradicije, razvila se u jednu od najjačih gastro-etno-sajamskih manifestacija Zadarske regije, te je uvrštena među 100 najznačajnijih manifestacija Hrvatske. Organizator manifestacije je Turistička zajednica grada Nina. 

Šokolijada započinje podjelom mesa natjecateljima – čuvarima baštine, u siječnju, a završava u srpnju kada se odabiru najbolji šokolari i priređuje gastronomska i sajamska priredba s eko i etno obilježjima te degustacijska priredba. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.