Na WTM u Londonu, jednoj od najvećih turističkih burzi (od 5. do 7. studenoga) naše informatorice u novim "uniformama" !

cvjetne unifotme za london

"Kreirano srcem“! - humanitarna modna revija u Zagrebu, 3.studenoga, održana u Muzeju Mimara, u organizaciji Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, izazvala je veliko zanimanje poslovnog svijeta i medija. Revija je organizirana uoči Svjetske turističke burze ( WTM) u Londonu, od 5.-7. studenoga, gdje hrvatsku turističku ponudu na našem izložbenom prostoru predstavljaju informatorice u novoj odjeći, u haljinama s otiskom poznatih znamenitosti, lepršavo, cvjetno.

Modni dvojac Elfs osmislio je kreacije, a u Mimari su u njima pistom javno prošetale poznate poslovne žene.Pokrovitelji revije donirali su sredstvava udrugama "Dar" iz Osijeka za djecu s autizmom i "Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu-HURID" iz Zagreba, a prikupljeno je oko 200 tisuća kuna. 
Ministar turizma Gari Cappelli  tom je prigodom poručio:
-Velikim slovima želimo Hrvatsku istaknuti kao zemlju koju čine ljudi velikog srca i kreativne energije. Večeras smo potvrdili da turizam spaja ljude te da na krilima zajedništva možemo raditi velika djela. Pohvalio se  da nas je u podsezoni posjetilo za četvrtinu više turista nego lani u isto vrijema. U ime udruga zahvalile su se Marijana Krolo ("Dar") i Marta Ljubešić ( HURID). Reviju su nosile 22 poslovne žene, ambasadorice projekta "Kreirano srcem". - Drago nam je da se rodila ideja za ovakvim projektom koji ima humanitarni karakter, a mi smo počašćeni što smo dio toga“, izjavili su Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić iz ELFS-a. Dodali su kako je rad na kolekciji bio izrazito zabavan, te kako su se trudili prikazati i interpretirati što više motiva te ispričati priču o ljepotama Hrvatske, imajući na umu specifičnost karijera dama iz javnog života koje će nositi reviju.
Svoje veliko srce za pomoć mališanima pokazale su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova mr. sc. Marija Pejčinović Burić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, odvjetnica Jadranka Sloković, bivša predsjednica i sadašnja članica izvršnog odbora hrvatske udruge poslovnih žena KRUG i članica izvršnog odbora FCEM-a, krovne svjetske organizacije poduzetnica Sofija Šmitran, članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina Jadranka Primorac, članica Uprave Hrvatske elektroprivrede Vlatka Kamenić Jagodić, članica Uprave Hanza Media Ana Hanžeković, dr. neurokirurgije – KBC "Sestre milosrdnice" Nikolina Sesar, radijska voditeljica Ivana Mišerić, glumica i voditeljica Doris Pinčić, novinarka i voditeljica Jelena Pajić, urednica Marija Pajić, novinarka Ana Muhar, spisateljica i kolumnistica Milana Vlaović Kovaček, lifestyle blogerica Ella Dvornik, tekvandoistice Lucija i Ana Zaninović, najbolja hrvatska sprinterica Andrea Ivančević, glumica Ana Gruica Uglešić, plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac te televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar.
Potporu u organizaciji događaja Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici pružile su i vodeće hrvatske kompanije ACI, Atlantic Grupa, dm-drogerie markt, Hrvatska elektroprivreda, Hrvatska pošta, Jadranski luksuzni hoteli, JANAF, Kempinski, Kraš, Lošinj Hotels&Villas, Mastercard i Podravka koje su povodom ovog događaja donirale financijska sredstva udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i zagrebačkom „Hurid“-u.
Kao turistički novinar, dvadesetak godina pratila sam turističke burze, sajmove, te moram primjetiti da je bilo više pokušaja da se za naše informatore kreiraju odijela s nacionalnim obilježjima. Ne baš posve uspješno. Ovaj najnoviji pokušaj, s lepršavim haljinama za djevojke na štandu (a što je s dečkima?) djeluje dojmljivo. Posjetitelji će potvrditi. Vjerujem da ćemo i po tome biti prepoznati i simpatični posjetiteljima. Primjetila bih usput da je modna odjeća s reprintima hrvatskih znamenitosti već viđena, ali ne i na takav način, zato pohvala dizajnerima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.