Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela postala pridruženi član Hrvatske udruge poslodavaca

Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela postala pridruženi član Hrvatske udruge poslodavaca

Podizanje razine konkurentnosti obiteljskog i malog hotelijerstva i stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja za srednje i male poduzetnike u turizmu ciljevi su suradnje Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP-a). Dvije su udruge, u okviru prvog „Kongresa obiteljskih i malih hotela i onih koji će to postati“ nedavno održanom u Zagrebu, potpisale sporazum kojim je Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela postala pridruženi član HUP-a. „Ovim se konsolidira poslodavačka scena te osigurava dodatna profesionalna infrastruktura za članove Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela, a HUP postaje brojniji za stotinjak novih članova", poručuju iz udruga. U Hrvatskoj je malih hotela oko 400, a njih dvjestotinjak članovi su Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela. 

Cjelogodišnjim poslovanjem jačaju destinaciju i produljuju sezonu, bogatstvom sadržaja privlače goste više platežne moći, a uz tradicionalna emitivna tržišta naklonjeni su im gosti iz SAD-a te s dalekih tržišta – obiteljski i mali hoteli jedan su od ključnih segmenata hrvatskog turizma, istaknuto je na prvom kongresu obiteljskih i malih hotela i onih koji će to postati održanom 10. prosinca u zagrebačkom hotelu Westin.

„Obiteljski i mali hoteli iznimno su važni jer promoviraju ono autohtono i autentično, pokreću promjene i unaprjeđuju cijelu hotelsku industriju te zaista vjerujem da investicija u njih jest jedan od temelja održivog razvoja hrvatskog turizma. Turisti sve više traže odmor prilagođen njihovim željama i potrebama i upravo stoga ovi hoteli dobivaju na značaju jer nude specifičan turistički proizvod tijekom cijele godine. Kako je većina malih i obiteljskih hotela visoke kategorije, jačanje ovog segmenta ponude izuzetno je važno za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma“, rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

„Investicija u male obiteljske hotele čini temelj održivog razvoja hrvatskog turizma, a istraživanja turističkog tržišta odavno su pokazala da je ekonomija malih hotela konkurentna. Upravo se na primjeru malih hotela afirmira autohtono i autentično, promovira se vlastita kultura i što je najvažnije, u turističkom proizvodu sudjeluje lokalno stanovništvo. Za razliku od velikih hotela, male hotele karakterizira elastičnost i brzina prilagođavanja promjenama na turističkom tržištu te veća profitabilnost. U razvoju turizma u Hrvatskoj mali hoteli postali su pokretači i nositelji promjene i unaprjeđenja cjelokupne hotelske industrije“, ističe Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.