D-Marin marinama ponovno dodijeljena Plava zastava

D-Marin marinama ponovno dodijeljena Plava zastava

Međunarodni ocjenjivački sud za Plavu zastavu nagradio je Plavom zastavom za 2019. godinu D-Marin marine kandidirane za ovo visoko međunarodno priznanje. U marinama D-Marin Mandalina u Šibeniku i D-Marin Dalmacija u Sukošanu, koje posluju u sastavu D-Marin grupe, tako će i ove godine biti podignute Plave zastave, prestižno priznanje koje je prepoznatljiv simbol  čistog mora i očuvanog priobalja, te opremljenosti i uređenosti marina.  

Marina D-Marin Mandalina ove je godine dobila i brončanu plaketu za pet godina neprekidne vjernosti programu Plave zastave u Republici Hrvatskoj, dok marina D-Marin Dalmacija bilježi 19 godina otkako joj je dodijeljena prva Plava zastava pa tako sljedeće godine ima priliku osvojiti i dijamantnu plaketu za 20 godina sudjelovanja u programu Plave zastave.

„Redovitim sudjelovanjem u programu Plave zastave i svojim svakodnevnim poslovanjem podižemo ukupnu razinu svijesti o važnosti očuvanja i brige o zaštiti okoliša. Naše marine D-Marin Mandalina i D-Marin Dalmacija podižu Plavu zastavu već dugi niz godina što je potvrda naše predanosti u primjeni ekoloških standarda i zaštiti okoliša čime podižemo i kvalitetu usluge u našim marinama“, izjavio je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin.

Plava zastava je međunarodni odgojno-obrazovni ekološki program čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Plava zastava se dodjeljuje samo za jednu sezonu, a prema preporuci međunarodne Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš podiže se 5. lipnja, na Svjetski dan zaštite okoliša pa će D-Marin Dalmacija i D-Marin Mandalina na taj dan podići svoje.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.