Stižu eko vina iz istarskog imanja Kabola

Stižu eko vina iz istarskog imanja Kabola

Na  istarskom imanju Kabola u Kanedolu pored Momjana završena je još jedna berba. Berači su u vinograde  ušli 7. rujna i počeli brati chardonnay i malvaziju a završilo se s cabernet sauvignonom. Grožđe se kod Kabole bere ručno sa 16 hektara vinograda.

 „Iza nas je jedna od boljih vinogradarskih godina s dovoljno padalina i dovoljno sunca. U gotovo savršenim uvjetima prinosi su vrhunski kao i kvaliteta grožđa pa će vina ove berbe biti za pamćenje“, kaže Marino Markežić, vlasnik vinarije Kabola.

 Markežić je prvi u Istri prešao na ekološku proizvodnju pa su sva vina s etiketom Kabola nositelji BIO certifikata. Vino odležava i u  amforama koje su na imanje Kabola prije 17 godina stigle iz Gruzije.

Imanje Kabola poznato je i kao turističko  odredište.

„Iako smo ove godine jedan segment tržišta iz dalekih zemalja poput Kine, Koreje i Japana potpuno izgubili, nakon lockdowna vratili su se naši gosti iz Europe koji rado dolaze u našu vinariju. Novim jesenskim valom pandemije vinski turizam nije posve zaustavljen zahvaljujući vjernim domaćim gostima koji nas tradicionalno posjećuju."- rekao je Markežić

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.