Na čelu Udruge vinogradara „Trsek“ Ludbreg sada nagrađivani Krešimir Horvat

Na čelu Udruge vinogradara „Trsek“ Ludbreg sada nagrađivani Krešimir Horvat

Udruga vinogradara „TRSEK“ Ludbreg, održala je sjednicu Upravnog odbora na kojoj je izabran novi predsjednik Udruge. Nakon preranog odlaska dosadašnjeg predsjednika i uglednog vinara Branka Kežmana, za novog predsjednika jednoglasno je izabran Krešimir Horvat, dugogodišnji član Udruge i vijećnik Županijske skupštine Varaždinske županije.  

Udruga vinogradara „Trsek“ objedinjuje i zastupa interese vinogradara i vinara ludbreške regije, a i šire. Cilj Udruge je okupljanje vinogradara, vinara, poduzetnika, te ostalih srodnih udruga, znanstvenih institucija u svrhu unapređenja proizvodnje i kvalitete proizvoda članova Udruge, kvalitete turističke ponude kao i sama njihova promidžba u tom kraju.  

Međunarodna izložba mladih vina koje se odražava u Ludbregu najveća je izložba mladih vina u Hrvatskoj, a  prošle, 2020. godine, po prvi puta ocjene su dodjeljivali vrhunski enolozi i sommelijeri iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, među kojima i Siniša Lasan, višestruki hrvatski sommelijerski prvak i Decanter sudac.    

- Zahvaljujem svim članovima Udruge na ukazanom povjerenju. Naš dosadašnji predsjednik, sada nažalost pokojni Branko Kežman, vodio je ovu Udrugu predano i s puno entuzijazma. Vođen smjernicama dosadašnjeg predsjednika i uz podršku svih članova i institucija vjerujem da će naša Udruga i vina ludbreškog vinogorja postati prepoznatljiva diljem Republike Hrvatske i šire. Vinogradarstvo je važan segment gospodarstva i poljoprivrede, a posebice turizma i gastronomije, a mi se imamo s čime ponositi  – rekao je Horvat koji je također istaknuo kako su na prošlogodišnjem prestižnom natjecanju Decanter u Londonu vina ludbreškog područja nagrađena s sedam medalja, a vjeruje da će se isto takav uspjeh nastaviti i dalje. 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.