Perlanje pjenušavih vina uz epidemiološke mjere održat će se 11. lipnja u zagrebačkom hotelu Esplanade

Perlanje pjenušavih vina uz epidemiološke mjere održat će se 11. lipnja u zagrebačkom hotelu Esplanade

Peti Salon pjenušavih vina Zagreb održat će se 11. lipnja u hotelu Esplanade, od 15-21h, u skladu s epidemiološkim mjerama.

 

Organizatori pripremaju i druge pjenušave događaje u 2021. Tako će se 19.3.2021, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, održati dvije edukativne radionice: Pjenušavi Kvarner i Prirodno pjenušavo (Hrvatska & Slovenija). Ove će se godine nastaviti i  Pjenušavi doručci u vinogradu diljem Hrvatske, edukativno vinsko - umjetnički događaji na otvorenom. Tijekom 2020. pjenušavi doručci održali  su se na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu – u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama i gradovima domaćinima, a ove godine planira se i Kvarnerski pjenušavi doručak. Održat će se i »Pjenušave edukativne staze« (od kleti do kleti, od vinograda do vinograda) i »Pjenušave igre«  početkom ljeta.

Datum održavanja Salona je ususret ljetu i turističkoj sezoni, kada se piju pjenušava vina  učestalije nego inače. Zagrebački salon pjenušavih vina jedini je vinski festival u Hrvatskoj koji pridonosi izobrazbi hrvatskih ljubitelja pjenušavih vina, te promiče »pjenušava eno-gastro odredišta«. Vinski ljubitelji i profesionalci mogu na Salonu upoznati sve bogatiju pjenušavu ponudu vinske Hrvatske, ali i u vinogradima i podrumima saznati puno o proizvodnji pjenušaca. Salon promovira ponajprije hrvatska pjenušava vina, uz gostujuće izlagače iz Slovenije i neke hrvatske trgovce, upućuje posjetitelje kako sljubiti pjenušac s hranom u svakodnevnim situacijama (»Sparkling Table), a ne samo u posebnim prigodama.

Foto: Julio Frangen                 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.