Pink Day festival: U ružičastim vinima uživat će se u MSU 27. lipnja

Pink Day festival: U ružičastim vinima uživat će se u MSU 27. lipnja

Na konferenciji za novinare najavljen je 8. Pink Day - Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca. Bit će to boutique festival, vinska manifestacija druženja s vinarima i maslinarima,  zabavni program, nagrade i  radionice.

Pink Day se ove godine  održava na natkrivenoj  terasi  Muzeja suvremena umjetnosti u Zagrebu (MSU) u nedjelju 27. lipnja. Na festivalu će nastupiti pedeset domaćih i stranih proizvođača ružičastih vina. Sudjelovat će vinari, enolozi, profesionalci, stručnjaci i ljubitelji roséa a  održat će se i Green in Pink – s desetak najboljih hrvatskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Na konferenciji za medije predsjednica udruge Žene u vinu Women on Wine (WOW) i osnivačica Pink Daya Sanja Muzaferija najavila je i Masterclass - Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa, u suradnji s Miva Galerijom vina koji je pobudio veliki interes znalaca  pa su sva mjesta za tu radionicu rasprodana. 

No tu su još dvije radionice. Radionica "Ružičasta Austrija, powered by Austrian Wine" održat će uz pomoć Ureda Saveznog Ministarstva poljoprivrede, regija i turizma pri Veleposlanstvu Republike Austrije a iz Austrije stiže pet izlagača pod pokroviteljstvom Austrian Wine-a,

 Održat će se i radionica ekstra djevičanskih maslinovih ulja, Istra: kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak, pod vodstvom poznatog istarskog stručnjaka Edi Družetića koji je  proslavio 40 godina rada u maslinarstvu.

Ove godine na Pink Day-u  bit će i prodaja vina, s obzirom da je vinarima prošla ali i ova godina bila izuzetno teška. Svaki vinar će dobiti deset  ružičastih vrećica za prodaju svoga vina. Također, Pink Day nastavlja i s nagrađivanjem najmaštovitije i najkreativnije uređenog izlagačkog stola. Prošlogodišnju nagradu, ružičaste Jimmy Choo cipele, osvojila je talijanska vinarija Bottega, a ovoga puta dodijelit će se  četiri nagrade. To će ponovno biti ružičaste Jimmy Choo cipele – ovoga puta model Smokey vrijedne tisuću dolara, umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za Pink Day, kao i Privee kozmetika Nikel, hrvatske inovatorice Mirjane Brlečić, ali i posebni zatvarač za boce Coravin  vrijedan 300 eura.

Ponudu svih hrvatskih roséa, ovih će dana ocijeniti  žiri sastavljen od najiskusnijih hrvatskih vinskih sudaca.  To je mini projekt „Drink Pink“ zamišljen u sklopu koncepta iVino, čiji su osnivači novinari Ana Rogač i Ivo Kozarčanin. Najbolja ružičasta vina po njihovom izboru i sudu odlučili su predstaviti i proglasiti pobjednike na Pink Dayu. 

Zahvaljujući  Krašu jedana kutak na  festivalu će biti pretvoren u čokoladni lounge bar. 

Službeni after party  nakon završetka festivala održat će se u vinoteci i wine baru Bornstein na zagrebačkom Kaptolu.

Na  konferenciji za medije Kutjevo je  predstavilo limitirane etikete Premium roséa za čiji dizajn je zaslužna  art – direktorica Pink Daya, Vlasta Pirnat, a poznati vinar s Plešivice, Krešimir Ivančić, premijerno je okupljenima predstavio svoj rosé provansalskog stila, Griffin Ambassador rosé, a kušala su se i istarska maslinova ulja uz delicije Cateringa Lisak a novinari su dobili dar ružičaste naočale – da bi nakon dugog pandemijskog razdoblja svijet pokušali pogledati na vedriji i  optimističniji način.

Cijena ulaznice za Pink Day iznosi 150 kn, dok za članice udruge WOW iznosi 50 kuna.

Pink Day može se pratiti i na društvenim mrežama:

Foto. Marko Čolić

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.