Verus vinogradi u Vintesi

Verus vinogradi u Vintesi

 U četvrtak, 24.06., na terasi vinoteke Vintesa na „After Work“ (Druženje poslije posla) od 18h do 20h kušat će se vina slovenske vinarije VERUS VINOGRADI. Na degustaciju su dobrodošli svi koji žele isprobati vrhunska vina i saznati nešto više o poznatom vinorodnom području Jeruzalem-Ormož.

Prije 15-ak godina tri prijatelja i zaljubljenika u vino, Danilo, Božidar i Rajko odlučili su godine iskustva i znanja pretočiti u vina koja će ispričati  priču o terroiru, sorti, berbi i o  njima samima. Nazvali su ih VERUS vina što na latinskom znači istinit, stvaran, pravi...

Iskrenost i moderan pristup dali su vina koja su vrlo karakterna i ekstraktna, a pri tom su osvježavajuća i imaju niske alkohole. Mnogi će se složiti da se radi o kombinaciji koju i nije baš jednostavno postići.

Ugledna vinska kritičarka Jancis Robinson na svojem je portalu napisala   preporuku za Verusov Sauvignon: „Damn delicious!“, što bi u slobodnom prijevodu bilo: „Senzacionalan!“

S ulaznicom po cijeni od 80,00 kn sve etikete nove berbe moći će se kušati u Vintesi, a vinari  će ih i osobno predstaviti: Sauvignon 2020, Sivi pinot 2020, Rajnski rizling 2020, Šipon 2020, Chardonnay 2020 i Pinot crni 2019.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.