Prvi vinski brend u Hrvatskoj s interaktivnom AR etiketom

Prvi vinski brend u Hrvatskoj s interaktivnom AR etiketom

Brend strategija, vizualni identitet, dizajn ambalaže i digitalna strategija napravljeni su u suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey.

Enosophia je novi vinski brend slavonske vinarije iz Feričanaca. Rezultat je rasta i razvoja svoje preteče, brenda Feravino. Vlasnici žele potrošačima osigurati dodatnu vrijednost, ne samo podizanjem kvalitete proizvoda, već i održivim razvojem Slavonije kao vinske destinacije. U suradnji s agencijom Bruketa&Žinić&Grey napravili su brend strategiju, vizualni identitet, dizajn ambalaže i digitalnu strategiju.

Ime Enosophia na grčkome znači mudrost vina (od riječi enos = vino i sophia = mudrost), a proizašlo je iz dugogodišnje tradicije vinogorja Feričanci (podrumi iz 1804.), te ulaganja i ambicije da se stvori kvalitetna vinska priča. Brend je to koji svojim djelovanjem želi pozitivno utjecati na okruženje, čuvati tradiciju i okoliš, a stvarati propulzivnu, bogatiju, educiranu i jednostavno bolju sredinu.

Prva dva vina lansirana pod novim brendom su graševina TRS No. 5 i rosé Matarouge. Na temelju brend strategije, a kako bi educirali posebice mlađe potrošače, specifičnost je ovih vina što prva u Hrvatskoj imaju interaktivnu etiketu.

Uz pomoć AR-a (proširene stvarnosti), s etikete vina TRS No. 5 se preko mobilne aplikacije očitava posebno skladana glazba koja prema istraživanjima poboljšava okus vina. Očitavajući pak Matarouge etiketu, korisnik može naučiti više o najpoznatijim svjetskim rosé regijama.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.