Vinarija Najman u izletištu Vila Toplissa predstavila svoju najnoviju vinsku "Naj Nat" priču

Vinarija Najman u izletištu Vila Toplissa predstavila svoju najnoviju vinsku "Naj Nat" priču

Turistička zajednica Grada Varaždinske Toplice u suradnji s Gradom Varaždinske Toplice odlučila je dati podršku promociji najnovije vinske priče Vinarije Najman. Za tu prigodu Vinarija je u izletištu Vila Toplissa priredila predstavljanje i degustaciju Pet Nat laganog pjenušavog vina stvorenog "metodom ancestral" od 100% grožđa sorte portugizac. Vino je dobilo naziv Naj NAT blago je pjenušave strukture s bogatom voćnom aromom, proizvedeno po prvi put francuskom metodom ancestral, s odležavanjem u bocama. Vinarija Najman na svojem je predstavljanju i degustaciji vina sljubila s domaćim jelima iz vlastitog OPG-a koje je pripremio kućni kuhar i sommelier za sireve, Mario Oblak. Za tu je prigodu pripremio trgance sa svinjskim jezicima, više vrsta sireva i slastice na temu kestena i grožđica.

Na predstavljanju Vinariji su podršku dali gradonačelnica Dragica Ratković, Lana Husnjak, direktorica Turističke zajednice, Dragutin Vincek, pročelnik UO za poljoprivredu Varaždinske županije, a osim Dragutina Najmana, vlasnika Vinarije, o planovima te po mnogočemu zanimljive obiteljske turističke priče govorili su i zetovi - Mario Oblak o gastronomiji i Siniša Hajsok, o podrumarenju. Prema riječima Dragice Ratković, uz uređenje turističke infrastrukture, aglomeraciju i investicije u smještajne kapacitete, Grad Varaždinske Toplice će upravo takvim obiteljskim pričama i u buduće posvetiti svoju pozornost, kako bi Toplice kao turistička destinacija u potpunosti zaokružile svoju ponudu. A za pomoć u promociji i sadržajnom obogaćivanju ukupne turističke ponude, prema izjavi direktorice Lane Husnjak, na usluzi im je i Turistička zajednica.

A to novo ružičasto, blago pjenušavo vino dodatak je dosadašnjoj paleti koja se sastoji od na daleko poznatih vina počevši od portugisca, zweigelta, sauvignona, bijelog pinota, graševine, muškata žutog, rajnskog rizlinga, pjenušca Iskre -cjelovite priče iz podruma vinarije Najman koja kvalitetu dokazuje i brojnim nagradama i priznanjima od kojih se posebno izdvaja Decanter World Wine Awards London. Podsjetimo i da su ocjenjivači na Decanteru ovako opisali nagrađena vina - Graševinu Vinarije Najman: "Citrus nose with notes of fresh hay. Full of character, with a fresh acidity and layered texture." U mirisu citrusi s naznakom svježeg sijena. Puna karaktera, sa svježom kiselošću i slojevitom teksturom. I pjenušac Iskru: "Raspberry, bubblegum and rhubarb nose. Steely, with tangy acidity and a hint of sweetness. Ideal aperitif wine."
Miris malina, žvakaće gume, rabarbare. Metalni okus, s oštrom kiselosti i naznakom slatkoće. Idealno vino za aperitiv.

Degustacije vina i specijaliteta OPG-a Najman mogu se organizirati po narudžbi bilo u Vili Toplissa ili na posjedu OPG-a Najman, u okviru male kušaonice - AdresaMartinkovec 119, 42223, Varaždinske Toplice

 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.