U Štrigovi ponos i čestitke vinarima koji su postigli uspjeh na Decanteru i primili 25 odličja, među kojima i dva zlata

U Štrigovi ponos i čestitke vinarima koji su postigli uspjeh na Decanteru i primili 25 odličja, među kojima i dva zlata

Nakon proglašenja pobjednika ovogodišnjeg Decantera, u Domu kulture u Štrigovi je upriličena press konferencija na kojoj su rezultate ovogodišnjih ocjenjivanja i dobitnike nagrada predstavili David Štampar predsjednik Udruge Hortus Croatie i Branimir Jakopić, čija su vina u posljednje tri godine osvojila jednu platinastu, zlatnu i dvije srebrne medalje kao jedan od dvojice ovogodišnjih dobitnika zlatne medalje na tom natjecanju.

Ovo najpoznatije i najutjecajnije vinsko natjecanje na svijetu, Decanter World Wine Awards, i ove je godine potvrdilo vrhunsku kvalitetu vina vinara iz Međimurske županije koji su osvojili ukupno 25 medalja, od toga 2 zlatne, 6 srebrnih i 17 brončanih medalja, a prema riječima Davida Štampara ta odličja uvelike su pomogla većoj prepoznatljivosti štrigovske vinske regije, boljoj prodaji pa i izvozu međimurskih vina. Čestitke dobitnicima uputili su Stanislav Rebernik, načelnik općina Štrigova i Matija Posavec, župan Međimurske županije, naglasivši da međimurski vinari moraju biti ponosni na uspjehe koje već godinama postižu na tom natjecanju jer to dokazuje da se njihov veliki trud isplatio.

Decanter World Wine Awards natjecanje osnovano je 2004. godine te okuplja vrhunske vinske stručnjake iz cijelog svijeta koji svake godine dolaze u London gdje ocjenjuju vina iz cijelog svijeta. Ove je godine oboren rekord po broju kušanih vina kojih je bilo čak 18 244 iz 54 zemlje, čime je uspjeh međimurskih vinara još značajniji. Tijekom dva tjedna, gotovo 250 međunarodnih stručnjaka za vino, uključujući 41 majstora vina i 13 majstora sommeliera, nagradilo je 50 najboljih na sajmu s 165 platinastih, 676 zlatnih, 5900 srebrnih i 8074 brončanih medalja.

Spomenimo i da su u vinsku podregiju Zagorje - Međimurje stigle 3 zlatne medalje, od toga 2 u Međimurje, a potvrđena je i kvaliteta autohtone međimurske sorte vina Pušipel kojoj je za jedan bod izmaklo zlato.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.