Slovački veleposlanik posjetio međimurske vinare i s županom Posavcem razgovarao o snažnijem povezivanju regija

Slovački veleposlanik posjetio međimurske vinare i s županom Posavcem razgovarao o snažnijem povezivanju regija

Gosti iz Slovačke među stranim su turistima koji najčešće borave u Međimurju i najduže se zadržavaju, a kako bi se povećao broj slovačkih turista, ali i poboljšala suradnja između Međimurske županije i Slovačke, najsjeverniju hrvatsku županiju posjetio je veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. Peter Susko.

Potencijale Međimurja, gospodarstvo, obrazovanje i turističke sadržaje veleposlaniku su predstavili župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. „Međimurska županija ima odličnu suradnju sa zemljama koje su nam u susjedstvu, stoga želimo jačati suradnju i s ostalim zemljama koje su nam u blizini, a Međimurje je najbliža hrvatska županija Slovačkoj Osim što se želimo povezati regije i gradove, želimo stvoriti suradnju između obrazovnih institucija, ali i povezati povijest, prezentirati najbolje što mi nudimo i preuzeti njihove pozitivne primjere.“, kazao je župan Posavec pritom dodavši da je Slovacima na putu prema Jadranskom moru Međimurje ulaz u Hrvatsku, stoga je cilj privući još veći broj slovačkih turista i ponuditi im kvalitetan sadržaj.

Razgovarali smo o tome kako unaprijediti i što ponuditi slovačkim turistima kako bi se na putu za more zaustavili u Međimurju i uživali u kontinentalnoj Hrvatskoj. Međimurje ima prekrasan krajolik, zanimljive sadržaje i odličnu ponudu eno-gastronomije, ali i snažno gospodarstvo, bogatu kulturu i povijest koje moramo povezati.“, poručio je veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. Peter Susko koji je zajedno sa suradnicima i savjetnicom za međunarodnu suradnju Hrvatske turističke zajednice Oliverom Šarić posjetio gornje Međimurje i upoznao njegove ljepote.

U Međimurskoj palači turizma predstavljena su im najvrjednija kulturna i prirodna bogatstva Međimurja, a posjet su nastavili na Mađerkinom bregu gdje su razgledali vidikovac čija je izgradnja pred samim završetkom te Domu kulture Štrigova gdje su se susreli s članovima Udruge vinogradara i vinara Hortus Croatia koja je obilježila 30 godina djelovanja. Međimurski vinari slovačkom su veleposlaniku predstavili najbolja međimurska vina koja su nedavno nagrađena prestižnom nagradom Decanter.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.