Festival vrhunskih vina u četvrtak u Međugorju

Festival vrhunskih vina u četvrtak u Međugorju

MEĐUGORJE, (FENA) - Festival vrhunskih vina "Blaž Enologija 2022" održat će se u četvrtak, 8. rujna u Sportskom centru Međugorje pod pokroviteljstvom Vanjskotrgovinske komore BiH, USAID-a, Vlade Hercegovine -Neretvanska županija i Posrche. Izjave za medije planirane su u 17 sati, priopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Dodaje se kako će od 18 sati posjetitelji moći uživati ​​u bogatoj enološko-gastronomskoj ponudi za koju će se pobrinuti više od 30 izlagača. Enologija Blaž već dugi niz godina okuplja najrenomiranije proizvođače Blatine i Žilavke, što je naravno slučaj i ove godine, ističu u priopćenju. Ovogodišnji enološki nastup glazbeno će obogatiti Branimir Bubica i klapa Sebenica uz posebnog gosta Marka Pecotića Pecu. Organizatori ističu da će neizostavni dio večeri biti specijaliteti najpoznatijeg bosanskohercegovačkog kuhara Nihada Memeledžije.

Krajem prošlog mjeseca, u sklopu akcije 'Blaž Enologija 2022', u vinskom hotelu Cesarica u Međugorju održan je prvi sommelierski tečaj s Draženom Šunjićem na kojem je sudjelovalo 40 polaznika, dodaje se u priopćenju. Na kraju se također navodi da će se u narednom razdoblju, s ciljem promocije Hercegovine kao vinske regije, u Vinskom klubu Smokva u Ljubuškom održati vinska radionica žilavke i blatine sa Sinišom Lasanom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.