Velikoj dvorani dvorca u Klenovniku, spomenika nulte kategorije, vraća se izvorni izgled

Velikoj dvorani dvorca u Klenovniku, spomenika nulte kategorije, vraća se izvorni izgled

Velika dvorana dvorca Drašković u Klenovniku, najvećeg dvorca u cijeloj Hrvatskoj i spomenika nulte kategorije, zablistat će u novom sjaju.Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU je Općoj bolnici Varaždin, čija je Služba za plućne bolnice i TBC Klenovnik smještena u dvorcu, odobrilo projekt opremanja Velike dvorane u okviru „Programa ulaganja u zajednicu“.
Projekt je vrijedan 159.640,28 kuna, a Ministarstvo će ga sufinancirati sa 100.000 kuna, o čemu je ugovor potpisan 6. prosinca, u prostorima Ministarstva u Zagrebu.Velikoj dvorani će zahvaljujući tome biti vraćen izvorni izgled s početka 20. stoljeća, kada je i uređena. Opća bolnica Varaždin i Služba za plućne bolesti danas je koriste u svrhu organizacija edukacija zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja.
- Projektom je predviđena zamjena klasičnih rasvjetnih tijela novom LED rasvjetom, kao i opremanje audio-vizualnom opremom. Osim što će Velikoj dvorani zamjenom stropnih svjetljki biti vraćen izvorni izgled, omogućit će se suvremeno izvođenje edukacija, ali i doprinijeti očuvanju kulturne baštine dvorca Klenovnik – rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić, koji je na potpisivanju ugovora bio sa zamjenikom župana Robertom Vugrinom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.