Dubrovnik dobio studentski dom vrijedan 216 milijuna kuna

Dubrovnik dobio studentski dom vrijedan 216 milijuna kuna

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak izrazila je u petak zadovoljstvo što je 216 milijuna kuna vrijedan projekt studentskog doma u Dubrovniku završen u ugovornom razdoblju te je donio unaprjeđenje studentskog standarda na jugu Hrvatske.Tramišak je novoizgrađeni studentski dom obišla u pratnji rektora Nikše Buruma, ravnatelja Studentskog centra Marka Potrebice te pročelnice Upravnog odjela za europske fondove Grada Dubrovnika Zrinke Raguž.
Rektor Burum i ravnatelj Potrebica zahvalili su Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU na praćenju i podršci tijekom ugovaranja i izgradnje Studentskog doma.

 


Bespovratna sredstva Europske unije 150,9 milijuna kuna

Naglasili su da su studenti uselili početkom akademske godine, dok će projekt administrativno i ugovorno biti završen 15. veljače ove godine. U tom razdoblju održat će se i završna konferencija odnosno svečano obilježavanje završetka projekta, što je jedna od ugovornih obveza Sveučilišta u Dubrovniku.

 



Ukupna vrijednost projekta iznosi  216.122.675 kuna, od čega su bespovratna sredstva Europske unije 150,9 milijuna kuna. Većina financijskih sredstava osigurana je kroz Poziv MRRFEU „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Izvor: Hina/Vlada

foto fb NT

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.