SES Spar European Shopping Centers GmbH novi je investitor u Varaždinu gdje bi do kraja 2024. godine trebao niknuti novi S-PARK Varaždin

SES Spar European Shopping Centers GmbH novi je investitor u Varaždinu gdje bi do kraja 2024. godine trebao niknuti novi S-PARK Varaždin

SES Spar European Shopping Centers GmbH novi je investitor u Varaždinu gdje bi do kraja 2024. godine trebao niknuti novi S-PARK Varaždin. Izgradnja modernog maloprodajnog parka ugovorena je današnjim potpisivanjem ugovora o početku izgradnje kružnog toka u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u sklopu projekta revitalizacije „VARTEKS kvarta“, a u varaždinskoj Gradskoj vijećnici ugovor su potpisali dr.sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina, mag. Christoph Andexlinger, glavni operativni direktor SES Spar European Centres, Boštjan Brantuša, predstavnik SES Hrvatska i voditelj projekta, te mr.sc. Tomislav Babić, predsjednik Uprave Varteksa. U sklopu projekta najprije je predviđena izgradnja kružnog toka koji će pridonijeti boljoj prometnoj regulaciji i osigurati veću sigurnost građana u prometu u tom dijelu Varaždina.

O investiciji

S-PARK Varaždin pulsirajuća je jezgra projekta urbane revitalizacije »VARTEKS kvarta« u gradu Varaždinu, kao gospodarskom i kulturnomu središtu sjeverne Hrvatske te zbog svoje povijesti jedno od najposjećenijih turističkih središta. Nekoć kao baza hrvatske tekstilne industrije, no varaždinska je regija i danas jedan od gospodarski najrazvijenijih dijelova zemlje. 

S-PARK je zamišljen kao moderan, kvalitetan regionalni maloprodajni park koji će sadržavati velike trgovine, uključujući prvi gradski hipermarket INTERSPAR, te druge maloprodajne, uslužne i prehrambene objekte. Budući da će biti dio VARTEKS kvarta, fokus je na praktičnoj infrastrukturi i stvaranju ugodnog sastajališta za društveno umrežavanje koje spaja trgovinu, sadržaje za slobodno vrijeme, život, rad i kulturu kao temeljne funkcije urbanog razvoja.

Povijest ovog mjesta i njegova kulturna baština bit će uključeni kao inspiracija za dizajn S-PARK-a i uskladiti se s arhitektonskim težnjama SES-a. Pogodnost je da je S-PARK na 15 minuta hoda od starog grada Varaždina. Realizacija prometnog kružnog toka predviđena je u proljeće 2023., početak izgradnje parka planiran je za jesen 2023., a sam maloprodajni park razvijen u suradnji s tvrtkom SPAR Hrvatska, na površini od 50.000 metara četvornih, trebao bi biti otvoren pod upravljanjem SES-a u jesen 2024. godine.

O investitoru

SES Spar European Shopping Centers sa sjedištem u Salzburgu je tvrtka investitor, projektant, izvoditelj i upravitelj velikih višenamjenskih maloprodajnih nekretnina. SES je tržišni lider u industriji trgovačkih centara za velike maloprodajne nekretnine u Austriji i Sloveniji. Tvrtka također trenutno posluje u Mađarskoj, Češkoj, sjevernoj Italiji i Hrvatskoj. SES je zastupljen na hrvatskom tržištu od preuzimanja Ipercoopa 2009. godine. King Cross u Zagrebu pod upravom je SES-a od 2018. godine. SES trenutno upravlja 30 trgovačkih destinacija i više od 830.000 četvornih metara, uključujući prvu austrijsku trgovačku ulicu u stambenoj zoni Aspern Seestadt u Beču. Svako godine više od 85 milijuna ljudi posjeti SES trgovačka odredišta u šest zemalja.

U 2021. godine subjekti u SES centrima ostvarili su bruto prihod u iznosu 2,64 milijarde eura. Tvrtka ima ukupnu radnu snagu od 396 zaposlenih.

SES Spar European Shopping Centers tvrtka je osnovana kao neovisna podružnica SPAR Austria grupe u lipnju 2007. godine. Na taj način su koncentrirane sve aktivnosti SPAR Austrije vezane uz trgovačke centre u jednu tvrtku s ciljem objedinjavanja i promicanja uspješne strategije upravljanja nekretninama za trgovačke centre diljem srednje i istočne Europe.

Cilj tvrtke SES Spar European Shopping Centers jest kroz održivi razvoj upravljati mjestima susreta kupovine, gastronomije i slobodnog vremena. Desetljeća iskustva i jedinstvena kombinacija SPAR-a kao trgovca, konstruktora, investitora i operatera trgovačkih centara postavili su temelje za tvrtku SES Spar European Shopping Centers i njezinu holističku poslovnu filozofiju. Kao promotor regionalnog razvoja, SES Spar European Shopping Centers razvija individualizirane koncepte prilagođene odgovarajućim lokacijama i oslanja se na snažnu lokalnu opskrbu prema međunarodnim standardima. SES trgovačke destinacije nude visoku kvalitetu boravka, bezvremensku modernu arhitekturu, trendi sektor i mješavinu trgovina maloprodaje, gastronomije i uslužnih djelatnosti, sa snažnim potrošačkim tržištem kao sidrom na svakoj lokaciji. Opsežne usluge zaokružuju ponudu za posjetitelje. Tvrtka SES Spar European Shopping Centers 2021. godine je uspješno otvorila svoj prvi maloprodajni park pod robnom markom S-PARK u Kaposváru u Mađarskoj.
NAGRADE
Tvrtka SES Spar European Shopping Centers uključuje EUROPARK Salzburg / Austrija, koji je 2007. godine nagrađen titulom najboljeg trgovačkog centra na svijetu, te ATRIO Villach / Austrija, koji je 2009. proglašen najodrživijim trgovačkim centrom na svijetu. Centri tvrtke SES Spar European Shopping Centers već su dobili nekoliko nacionalnih i međunarodnih nagrada za arhitekturu i dizajn, održivost, koncepte prometnog toka i inovativni marketing. 2021. trgovački centar ALEJA Ljubljana, otvoren u svibnju 2020., dobio je svjetski poznatu globalnu RLI nagradu u kategoriji "Međunarodni trgovački centar – novogradnja".

DJELOKRUG
01 Razvoj projekata
02 Arhitektura i dizajn
03 Izgradnja i upravljanje
04 Najam maloprodajnog prostora
05 Upravljanje centrom / upravljanje objektima
06 Upravljanje nekretninama
sve stavke djelokruga se također izvode i u obliku usluga.

SJEDIŠTE
SES Spar Europski trgovački centri
Söllheimer Straße 4
5020 Salzburg, Austria
TIP INDUSTRIJE
Trgovački centri i maloprodajne nekretnine

UPRAVA
Johann Felser / CEO
Christoph Andexlinger / COO
Johannes Köth / CIO

BRUTO PRIHODI
(PRODAJA)
2021: 2.64 milijardi EUR (rast: 7.6%)
2020: 2.45 milijardi EUR
2019: 2.83 milijardi EUR (rast: 2.5%)
2018: 2.76 milijardi EUR (rast: 2.6%)*

* U 2020. godini trgovački centri SES-a dosljedno su ostali otvoreni u svim zemljama, iako su
određeni maloprodajni partneri morali zatvoriti svoje trgovine na nekoliko tjedana ili mjeseci zbog
vladinih ograničenja. Godina 2021. obilježena je širokim spektrom službenih mjera prevencije
korone u pojedinim zemljama

PORTFOLIO
Austrija (18)
EUROPARK Salzburg
FORUM 1 Salzburg **
WEBERZEILE Ried im Innkreis
VARENA Vöcklabruck
MAX.CENTER Wels
FISCHAPARK Wiener Neustadt
MARIANDL Krems
SCS (SES share) Beč Vösendorf
HUMA Wien -Simmering
GERNGROSS Wien*
Q19 Trgovačka četvrt Wien Döbling
MURPARK Graz
CITYPARK Graz *
ATRIO Villach
SILLPARK Innsbruck
FMZ Fachmarkzentrum Nußdorf-Debant
ZIMBAPARK Bludenz/Bürs
aspern Seestadt Wien / upravljanje trgovačkom ulicom

* isključivo usluge upravljanja
** dodatne usluge uz upravljanje
PORTFELJ
Italija (3)
LE BRENTELLE Padova
IPERCITY Padova
EXTENSE Padova

Slovenia (5)
ALEJA Ljubljana
CITYPARK Ljubljana
EUROPARK Maribor
CITYCENTER Celje
Center INTERSPAR Ljubljana-Vič

Mađarska (2)
KORZÓ Nyíregyháza*
Retail Park S-PARK Kapošvar (otvoreno u ožujku 2021.)

Češka (1)
EUROPARK Prag

Hrvatska (1)
KING CROSS Zagreb

TRENUTNI PROJEKTI
Austrija:
• aspern Seestadt, Beč:
Projektno partnerstvo u upravljanju trgovačkom ulicom
Seeparkquartier završeno 2021.
Daljnji razvoj u maloprodajnom sektoru u sjevernom prostoru do 2030;
• Shopping Quarter Lienz u razvoju uključujući
prvi SES hotel projekt (izgradnja započela u proljeće 2022);

Dodatne informacije: www.ses-european.com // presse.ses-european.com

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.