Potpisani ugovori o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje

lepeza

U sklopu projekta „Lokalne inicijative za Poticanje zapošljavanja u Varaždinskoj županiji LEPEZA VŽ“, u Županijskoj palači su potpisani ugovori o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje. Projekt LEPEZA VŽ vrijedan je gotovo dva milijuna kuna, a u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda.Ugovore je zamjenik župana Robert Vugrin potpisao sa šestero nezaposlenih osoba iz Varaždinske županije, koji su se prijavili na javni poziv sa svojim poslovnim planom te ispunili sve propisane uvjete.

Dodijelili smo potpore u iznosu od 26.200 kuna do 35.000 kuna, pri čemu su svi ostvarili pravo na maksimalni intenzitet potpore. Mogu najaviti da ćemo početkom 2020. godine raspisati novi javni poziv na koji će se ponovno moći prijaviti nezaposlene osobe s prebivalištem u Varaždinskoj županiji, a ukupna vrijednost potpora će biti oko 200.000 kuna – najavio je zamjenik Vugrin.Potpisivanju ugovora prisustvovala je i Branka Šaško, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – regionalnog ureda Varaždin, koja je svima zaželjela puno uspjeha u novim poslovnim projektima.Na novi javni poziv moći će se prijaviti nezaposlene osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao, gdje spadaju i dugotrajno nezaposlene osobe, mlado do 29 godina koji su nezaposleni više od šest mjeseci, odnosno osobe starije od 29 godina koje su nezaposlene više od 12 mjeseci, kao i žene, osobe s invaliditetom te osobe u dobi od 50 godina i više. Minimalni iznos potpore za samozapošljavanje koji se može dodijeliti pojedinom odabranom prijavitelju je 15.000 kuna, dok je maksimalan iznos 35.000 kuna.

Nositelj projekta LEPEZA VŽ je Varaždinska županija, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Razvojna agencija Sjever-DAN i udruga „Njezina druga šansa“. U okviru projekta ukupno će biti dodijeljeno 405.000 kuna potpora.

 

 


         

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.