Priopćenje - Hrvatski sindikat radnika migranata u borbi protiv dvostrukog oporezivanja radi na prikupljanju članstva

Priopćenje - Hrvatski sindikat radnika migranata u borbi protiv dvostrukog oporezivanja radi na prikupljanju članstva

Slijedom naših najvažnijih programskih zadataka, Hrvatski sindikat radnika migranata ovih dana intenzivno radi na prikupljanju članstva.

Upućen je poziv svim njegovateljicama, kao i njegovateljicama članicama austrijskog sindikata vidaflex, da se učlane u Hrvatski sindikat radnika migranata.

Ujedno, upućujemo poziv svima koji rade u Austriji i to u području: hotelijerstva, ugostiteljstva, pripreme i posluživanja hrane, u svim medicinskim zanimanjima kao vozači u prijevozu roba i ljudi te svima zaposlenima u željezničkom i zračnom prometu da se učlane u vidaflex te u naš Hrvatski sindikat radnika migranata. Kako ne bi bilo zabune, ističemo da se u austrijski sindikat vidaflex mogu učlaniti samo obrtnici ili zaposlenici koji rade u Austriji.

 Posebno podvlačimo, u Hrvatski sindikat radnika migranata mogu se učlaniti radnici iz svih branši ( građevinarstvo, metalska industrija i sl.), bez obzira jesu li članovi nekog granskog sindikata u zemlji u kojoj rade. Također, pozivamo sve radnike migrante, poglavito one koji rade u Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Irskoj, Danskoj, Švedskoj odnosno u bilo kojoj državi članici Europske unije da pristupe HSRM-u i tako zaštite svoje interese i prava.

 Naime, gotovo svakodnevno nam pristižu upiti njegovatelja i njegovateljica koji rade u Austriji i/ili susjednoj Italiji, a nisu članovi vidaflexa, mogu li se učlaniti samo u Hrvatski sindikat radnika migranata. Naravno, izbor članstva u sindikatu je slobodan te vas pozivamo da nam se pridružite. U tom slučaju mi ćemo zastupati i štiti vaše interese, osim u Hrvatskoj, i na području Republike Austrije odnosno zemlje u kojoj radite. 

Iznos godišnje članarine u Hrvatskom sindikatu radnika migranata za članove vidaflexa iznosi 20 eura ili 150 kuna dok je visina redovne članarine, za one koji nisu članovi vidaflexa, 40 eura ili 300 kuna.  Ističemo da se članarina plaća za cijelu godinu. Pristupanjem članstvu Hrvatskog  sindikata radnika migranata, podsjećamo, stječete pravo na punu pravnu zaštitu i zastupanje našeg službenog odvjetnika. 

 Kontakt brojevi vidaflex sindikata su:

 Andreja Grabovac :  +43 664 8864 7945

Đurđica Jovanovič : 099 259 1777

 Kontakt brojevi HSRM-a su:

Lazar Franjo : 091 888 51 65

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.