Zoran Pilipović, direktor tvrtke Trea Trade: Trebalo nam je samo 24 sata za prodaju eRačuna na PlatiMe

Zoran Pilipović, direktor tvrtke Trea Trade: Trebalo nam je samo 24 sata za prodaju eRačuna na PlatiMe

 Od potpisivanja ugovora pa do svježeg kapitala na našem poslovnom računu prošlo je ukupno tri dana, ističu iz tvrtke Trea Trade. 

Prvi račun na PlatiMe prodali smo 24 sata nakon izlaganja, tako svoje iskustvo s prvom hrvatskom platformom za otkup eRačuna opisuje Zoran Pilipović, direktor tvrtke Trea Trade. Ova kompanija, jedna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj u području proizvodnje, specijalnog i reparaturnog zavarivanja, kao i prodaje, servisa i održavanja svih vrsta strojeva za zavarivanje i opreme iz vlastitog proizvodnog programa, poznata je po tome što konstantno ulaže u poboljšanje kvalitete, a isto traži i kod svojih poslovnih partnera. Stoga su odmah, kako navodi Pilipović, jednostavnost i inovativnost platforme PlatiMe prepoznali kao koristan „alat“ za vlastito poslovanje.

 „Kao korisnici servisa mojeRačun, imali smo mogućnost direktno izložiti račune na prodaju jer su sustavi povezani. Kupoprodaja prvog računa odvila se iznimno brzo, naime prošlo je ukupno tri dana od izlaganja računa do uplate novca na naš poslovni račun. Prvi račun izložili smo po cijeni umanjenoj za trošak koji smo do tada imali kod otkupnih kompenzacija, koje smo radili preko nekih drugih tvrtki. Na ponudu koja nam je odgovarala i koju smo na kraju prihvatili čekali smo otprilike 24 sata“, pojašnjava Pilipović.

 Uvid u svaki proces

 Odmah nakon ponude, uslijedilo je potpisivanje ugovora. Metoda potpisa i nadzor nad procesom, ono su što direktor tvrtke Trea Trade ističe kao posebnu prednost.

„Ugovor smo potpisali na najsigurniji mogući način – elektroničkim potpisom putem kartice internet bankarstva, a uplata sredstava je uslijedila isti dan nakon potpisivanja ugovora. Velika prednost kod ovog načina kupoprodaje računa je u činjenici da se sve događa u realnom vremenu pa za svaki korak, u čitavom procesu, budete pravovremeno obaviješteni“, naglašava direktor tvrtke Trea Trade.

Brzina realizacije, dodaje Pilipović, tek je jedna od prednosti, ona najveća je ipak pristup svježem kapitalu.

„PlatiMe za nas kao korisnike, pošiljatelje eRačuna uvelike olakšava dolazak do svježeg kapitala, ali i umanjuje rizik u poslovanju. Velika prednost je, kao što sam već rekao, jednostavnost korištenja, ali najveća je da se u slučaju potrebe svježeg kapitala, do istog može doći na iznimno brz način bez velike papirologije i to uz cijenu koju, vjerujem, svaki od nas poduzetnika može platiti“.

 Pogodnosti za kupce

 Koliko god da je proces registracije na platformi i realizacije prodaje prvog računa prošao glatko, Pilipović priznaje kako je na samom početku postojala određena doza skepse, kako kod njih u Trea Tradeu, tako i kod komitenata. No, početna sumnjičavost vrlo je brzo prešla u obostrano zadovoljstvo.

 „Unatoč tome što me platforma zaintrigirala kad sam vidio prvi billboard oglas, nakon poziva na suradnju od tvrtke PlatiMe imao sam određenu sumnju dok mi djelatnica tvrtke nije objasnila jednostavnost sudjelovanja na platformi. Pristali smo na suradnju istog trena jer našeg kupca to ne košta ništa, a nama kao dobavljaču uvelike olakšava poslovanje. Kroz PlatiMe naš kupac ima nekakve pogodnosti jer ga, kao dobavljač, smatramo tvrtkom koja redovito ispunjava svoje obveze i samim time si radi uštede. PlatiMe zasigurno pomaže u smislu olakšanja i ubrzanja poslovanja, povećanja likvidnosti, ali isto tako, što je jasno iz ovoga primjera, omogućuje poboljšanje odnosa s komitentima na obostrano zadovoljstvo, zaključuje Zoran Pilipović, direktor tvrtke Trea Trade.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.