UHPA pozdravlja smanjenje stope PDV-a u turizmu

UHPA pozdravlja smanjenje stope PDV-a u turizmu

Manja stopa PDV-a na hranu u ugostiteljstvu osigurat će bolju konkurentsku poziciju Hrvatske na svjetskom turističkom tržištu.

„Hrvatska Vlada prepoznala je važnost turizma, stoga pozdravljamo smanjenje stopa PDV-a u turizmu koja će nam omogućiti bolju poziciju za poslovanje, samim time i za nove investicije i bolji status djelatnika u turizmu.“ – poručuje Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.U izazovnoj godini za hrvatski turizam s rastućim mediteranskim konkurentima te usporenom potražnjom za Hrvatskom, vrijeme je za konkretno djelovanje, rasterećenje gospodarstva i konkretne reforme poreznog sustava.

Utjecaj stope PDV-a ima značajan utjecaj na konkurentnost djelatnosti smještaja i ugostiteljstva pa velika većina zemalja EU koristi mogućnost sniženja stope PDV-a za pojedina dobra i usluge kao instrument za stimuliranje potrošnje pojedinih proizvoda i usluga, ostvarujući na taj način konkurentniji okvir za razvoj turizma.Činjenica je da je turizam jedna od najperspektivnijih gospodarskih djelatnosti u Hrvatskoj. Turistička struka mora i dalje raditi na obogaćivanju postojeće ponude ulaganjem u razvoj novih, inovativnih i kvalitetnih turističkih proizvoda koji  prate svjetske trendove i potražnju.No kako bi se hrvatska turistička ponuda i dalje uspješno pozicionirala na konkurentnom međunarodnom tržištu ključno je smanjene stope PDV-a. Ovdje nam može pomoći jedino Vlada Republike Hrvatske.

„Stoga nastojanja Ministarstva turizma i Vlade Republike Hrvatske toplo pozdravljamo, a upravo smanjenje PDV-a u turizmu smatramo neophodnim za svjetlu budućnost hrvatskog turizma“. – zaključuje Fain.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.