Državni tajnik Mario Antonić sastao se s predstavnicima SMEunited-a

Državni tajnik Mario Antonić sastao se s predstavnicima SMEunited-a

Državni tajnik Mario Antonić jučer je u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta ugostio predstavnike SMEunited-a - novog predsjednika g. Albana Maggiara i direktora za ekonomiju i fiskalnu politiku g. Gerharda Huemera.

SMEunited je neprofitna organizacija koja okuplja oko 71 nacionalnih udruga obrtnika i malih i srednjih poduzetnika iz više od 30 europskih zemalja. Kao organizacija poslodavaca zastupa interese obrtnika malih i srednjih poduzetnika pri tijelima Europske unije, drugim dionicima i u socijalnom dijalogu, te im pomaže u njihovom umrežavanju i jačanju kapaciteta.

Sastanak je održan u Zagrebu obzirom da Republika Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije, a državni tajnik Antonić je hrvatski izaslanik u Europskoj mreži izaslanika za mala i srednja poduzeća (SME Envoy Network) u kojoj svojim članstvom doprinosi i SMEunited.

Teme sastanka bile su važnost povezivanja malih i srednjih poduzeća u Europi, kako pronaći najbolje instrumente da im se pruži potrebna savjetodavna i financijska potpora, te pruži adekvatna pomoć u slučaju poteškoća njihovog poslovanja (Early Warning Europe).

Istaknuli su  važnost buduće Strategije za malo i srednje poduzetništvo koju Europska komisija planira objaviti u ožujku ove godine te je Antonić naglasio potrebu da SMEunited snažnije zastupa interese malih i srednjih poduzetništva pred tijelima Europske unije. Također, g. Antonić je istaknuo važnost i korist kohezijskih fondova za mala i srednja poduzeća u Republici Hrvatskoj.

SMEunited zastupa više od 24 milijuna srednjih i malih poduzeća koji zapošljavaju više od 90 milijuna ljudi preko nacionalnih udruženja. U Hrvatskoj su to Hrvatska obrtnička komora te Hrvatska udruga poslodavaca, čiji su predstavnici također nazočili sastanku.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.