Tvrtka Gumiimpeks novac namijenjen proslavi 50. obljetnice prenamijenila za nagrade zaposlenicima

KIRIĆI
gumiimpeks vtv, youtube

Varaždinska tvrtka Gumiimpex-GRP d.o.o.  20. travnja proslavila je 50 godina rada. Svoju je djelatnost Gumiimpeks GRP razvija na temeljima vulkanizerskog obrta Rudolfa Kirića, a danas je na čelu tvrtke s čak 400 zaposlenika njegov sin Damir Kirić. U vrijeme pandemije koronavirusa tvrtka radi prema naputcima stožera, a posebnost koju je donijela pandemija je i da je tvrtka novac planiran za proslavu svog zlatnog jubileja prenamijenila za humanitarne akcije i jubilarne nagrade za sve zaposlenike.

- Gumiimpeks se bavi poizvodnji gumarskih proizvoda, a plasira više od 7000 proizvoda plasira na domaće i strana tržišta, uglavnom za poznate kupce. Na domaće tržište plasira automobilske gume za osobna, teretna vozila, autobuse i velike radne strojeve najpoznatijih svjetskih proizvođača. Poslujući prema načelima održivog razvoja proizvodi više od sedam tisuća različitih gumeno-tehničkih proizvoda, obnavlja teretne gume i reciklira auto gume te se sustavno razvija praćenjem novih tehnoloških dostignuća. Poduzeće je utemeljeno  1970. godine kao obrtnička djelatnost vulkanizerskih usluga i proizvodnje gumeno tehničkih proizvoda. Kao privatno poduzeće – društvo s ograničenom odgovornošću ''Gumiimpex'' je  osnovan 1990. godine te se započinju projekti  vezani uz novu tehnologiju i opremu u proizvodnji te informatički sustav za praćenje poslovanja.

Kontinuirano su ulagali i u nove poslovne prostore i nove kapacitete za proizvodnju. U ovih 50 godina poslovanje je prošireno na tri lokacije, izgrađeno je više od 50.000 m2 poslovnog prostora, na ukupnoj površini od 120.000 m2 vlastitog zemljišta. Od jednog zaposlenog došlo se do 400 zaposlenih ljudi, te je Gumiimpeks danas najveća i najznačajnija firma koja se bavi gumarstvom u Hrvatskoj. Već 20 godina svoje proizvode izvoze u zemlje EU tako da 70% ukupne proizvodnje plasiraju na  tržišta Njemačke, Austrije, Irske, Engleske, Nizozemske, Švedske i Slovenije. - U ovih 50 godina bilo je lijepih ali i teških trenutaka. Bilo je različitih uspona i padova, različitih kriza, ali smo ih uvijek zajedno sa našim partnerima uspjeli riješiti na obostrano zadovoljstvo.  Želja i cilj nam je i daljnjih 50 godina biti svima poželjan partner, ulagati u daljnji razvoj firme i svojim djelovanje pridonositi zajednici u kojoj radimo i živimo, ističe predsjednik Uprave tvrtke Damir Kirić.  

Razgovor s direktorom pogledajte na videu VTV-a. https://www.youtube.com/watch?v=zTLQq8wmOc0

FOTO: autor GODAR https://drava.info/2020/04/gumiimpex-grp-50-godina-promo/

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.