PND Strategija nakon ponude za preuzimanje drži 94,43 posto dionica Hotela Maestral

PND Strategija nakon ponude za preuzimanje drži 94,43 posto dionica Hotela Maestral

Tvrtka PND Strategija je u ponudi za preuzimanje dubrovačkih Hotela Maestral od 241 dioničara kupila više od 131 tisuću dionica ili 25,49 posto dionica, čime je svoj udjel u Hotelima Maestral povećala na 94,43 posto, izvijestila je ta tvrtka putem Zagrebačke burze. Hoteli Maestral bili su posljednja velika hotelska kuća u Hrvatskoj u većinskom državnom vlasništvu. Ta tvrtka, u zapadnom dijelu Dubrovnika, u uvali Lapad, u svom sastavu ima pet hotela, Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic te paviljon Adriatica Rooms, s ukupno 473 sobe i 933 ležaja.

PND Strategija je u veljači ove godine od države kupila 68,94 posto dionica Hotela Maestral, a krajem travnja ove godine Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) joj je odobrila ponudu za preuzimanje preostalih dionica dubrovačke hotelske tvrtke, i to po cijeni od 431,77 kuna po dionici.

Tu je ponudu prihvatio ukupno 241 dioničar Hotela Maestral, od kojih je PND Strategija kupila ukupno 131.470 dionica, koje predstavljaju 25,49 posto temeljnog kapitala, navodi se u izvješću o preuzimanju koje je objavljeno na Zagrebačkoj burzi. 

Tako nakon ponude za preuzimanje PND Strategija drži ukupno 486.990 dionica, ili 94,43 posto dionica Hotela Maestral, podaci su iz izvješća o preuzimanju.

Inače, PND Strategija je 19. veljače s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) potpisala ugovor kojim je od države kupila 355.520 dionica ili 68,94 posto dionica Hotela Maestral, i to za 153,5 milijuna kuna. 

Time je ujedno za PND Strategiju nastala obveza objave ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Maestral. 

Tvrtka PND Strategija osnovana je prošle godine, a jedini osnivač joj je Danko Ćorić, koji je vlasnik i lanca kladionica Super Sport. (Hina) 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.