Sunčana Glavak: Pred BiH je generacijska prilika na europskom putu

Sunčana Glavak: Pred BiH je generacijska prilika na europskom putu

U Europskom parlamentu u utorak se raspravljalo o izvješću o Bosni i Hercegovini. Eurozastupnica Sunčana Glavak podsjetila je da put BiH prema europskim integracijama seže u 1997. godinu; 2016. podnesen je zahtjev za članstvo, a u prosincu prošle godine BiH je dobila status zemlje kandidatkinje.
„Puno je lekcija naučeno na tom dugom putu, kako u ovom domu, tako i iz perspektive bosanskohercegovačkih političara. Smatram da je pred BiH, pred njihovom politikom, generacijska prilika jer je razina povjerenja u EU prema najnovijem Eurobarometru 57 posto.
To je učinjeno uz brojne napore, kao i trenutno predsjedavajuće Vijećem ministara Borjane Krišto kojoj čestitam na ulozi u ovom procesu. Demokratska preobrazba i vladavina prava  dobar su i istinski put BiH prema punim europskim integracijama. Želimo gospodarski,
politički i socijalno održivo društvo“, rekla je eurozastupnica Glavak.
Izrazivši žaljenje što se konstitutivni narodi u izvješću spominju samo jednom, i to u kontekstu da se primaju na znanje, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak naglasila je da Izborni zakon mora osigurati legitimnost i da se mora unaprijediti.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.