Susret Predsjednice s predsjednicima Europskoga vijeća Donaldom Tuskom i Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom

Predsjednica -Tusk

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović svoj je jednodnevni posjet Bruxellesu završila radnim sastankom s predsjednikom Europskoga vijeća Donaldom Tuskom te predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom.

Predsjednica je istaknula kako je s dvojicom predsjednika razgovarala o višegodišnjem financijskom aranžmanu, u kojem Hrvatska ima svoje interese koji se odnose na zadržavanje fondova u klasičnim politikama poput zajedničke poljoprivredne politike i kohezijskih fondova. Naglasila je kako bi za Hrvatsku bilo pogubno podizanje nacionalnog udjela u projektima koji se sufinanciraju iz europskih fondova.

Razgovaralo se i o Inicijativi triju mora, a predsjednici Tusk i Juncker izrazili su potporu projektima, posebno naglašavajući činjenicu da je Inicijativa usmjerena na kohezijsku politiku europskog prostora i na promicanje europskih ideja i vrijednosti.

S predsjednikom Junckerom predsjednica Grabar-Kitarović razgovarala je o odnosima između Europske unije i Kine u kontekstu nadolazećeg sastanka na vrhu, koji će se održati u travnju, a sugovornici su se, među ostalim, osvrnuli i na situaciju u jugoistočnoj Europi, kao i na položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.