MVEP i Veleposlanstvo Francuske Republike potpisali Sporazum o partnerstvu za zajedničko financiranje poduke francuskog jezika

MVEP i Veleposlanstvo Francuske Republike potpisali Sporazum o partnerstvu za zajedničko financiranje poduke francuskog jezika

Državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić i veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Philippe Meunier potpisali su u četvrtak, 10. siječnja 2019. godine, Sporazum o partnerstvu, kojim je dogovoreno zajedničko financiranje poduke francuskog jezika za djelatnike Ministarstva vanjskih i europskih poslova u 2019. godini.

Potpisanim Sporazumom omogućit će se daljnje širenje govornika francuskog jezika u hrvatskoj diplomaciji, što je osobito značajno uoči predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine. Podrška francuskog Veleposlanstva ovom projektu odraz je izvrsne bilateralne suradnje te razumijevanja između dviju država, čime je dodatno potvrđeno Hrvatsko-francusko strateško partnerstvo, uspostavljeno 2010. godine.

Tečajevi francuskog jezika provodit će se u Francuskoj alijansi Zagreb, a nadovezuju se na uspješnu višegodišnju suradnju između Republike Hrvatske i Međunarodne organizacije Frankofonije u vezi s podukom francuskog jezika u hrvatskoj državnoj upravi.

Francuski jezik službeni je jezik UN-a, NATO-a i Europske unije te peti najčešće korišteni jezik u svijetu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.