GMV: Likovna radionica za učenike Srednje strukovne škole Varaždin u povodu Dana škole

GMV: Likovna radionica za učenike Srednje strukovne škole Varaždin u povodu Dana škole

 U sklopu projekta „Mreža 'živih' dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa / Living castles“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020., održat će se likovna radionica za učenike Srednje strukovne škole Varaždin u povodu Dana škole. Radionica će se održati u petak, 3. svibnja, u utvrdi Stari grad i palači Sermage. U organizaciji Aktiva likovne umjetnosti i dizajna Srednje strukovne škole i Gradskog muzeja Varaždin u likovnoj radionici sudjelovat će dvadesetak učenika od 1. do 4. razreda različitih zanimanja, kao što su grafički dizajneri i dizajneri odjeće. S ciljem usavršavanja i daljnjeg razvoja slikarskih i grafičkih tehnika naučenih tijekom školovanja, u sklopu usmjerenja "Likovna umjetnost i dizajn", učenici će izraditi radove u odabranim tehnikama, inspirirani arhitekturom gotičko-renesansne utvrde Stari grad i barokne palače Sermage. Pored toga, učenici će istražiti i likovno interpretirati stalne muzejske postave u Starom gradu i palači Sermage uz vodstvo muzejske pedagoginje. Učenički radovi nastali u sklopu radionice bit će izloženi u Srednjoj strukovnoj školi Varaždin povodom obilježavanja Dana škole.

ORGANIZATORI: Gradski muzej Varaždin i Aktiv likovne umjetnosti i dizajna Srednje strukovne škole Varaždin.

VRIJEME ODRŽAVANJA RADIONICE: od 9.30 do 12.30 sati (novinarima se preporučuje dolazak oko 11 sati, kada će neki od radova biti gotovi).

MJESTA ODRŽAVANJA RADIONICE: utvrda Stari grad i palača Sermage (Trg M. Stančića 3). KONTAKT (GMV): muzejska pedagoginja Jelena Petković, tel. 095/567-3581.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.