Beč pismima na milijun kućanstava šalje informacije o cjepivu protiv koronavirusa i trećoj dozi, a dostupne su na četiri jezika

Beč pismima na milijun kućanstava šalje informacije o cjepivu protiv koronavirusa i trećoj dozi, a dostupne su na četiri jezika

Beč - milijun bečkih kućanstava ovih je dana primilo pismo koje sadrži informacije o cjepivu protiv koronavirusa i trećoj dozi, a dostupne su na četiri jezika.

 Izaziva li cjepivo protiv koronavirusa neplodnost? Može li cjepivo na bazi mRNA promijeniti moju gensku strukturu? Odgovore na ta pitanja kao i na druge najčešće mitove o cijepljenju protiv koronavirusa građani Beča ovih dana mogu pronaći u posebnom pismu koje je stiglo na njihove kućne adrese. U njemu se također objašnjava učinkovitost i sigurnost cjepiva, a ono sadrži i informacije o trećoj dozi te lokacijama cijepljenja u glavnom gradu Austrije. Slanjem pisama Grad Beč želi potaknuti više građana na cijepljenje i prenijeti točne informacije onima do kojih dosad možda nisu došle. Stoga je pismo dostupno ne samo na njemačkom, već i na engleskom i turskom jeziku kao i na jeziku razumljivom doseljenicima iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine.

Oko dvije trećine građana Beča dosad je primilo jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa. Gotovo 60 posto njih dobilo je drugu dozu, dok je već oko 12 posto građana cijepljeno trećom dozom.

U Gradu Beču najavljuju da namjeravaju slati i nova pisma kako bi informacije došle do svih građana austrijske metropole.

Slika: Oko dvije trećine bečkih građana primilo je jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa © Pixabay

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.