Beč ponovno među najboljim svjetskim turističkim odredištima

Beč ponovno među najboljim svjetskim turističkim odredištima

Nakon što su američka novinska agencija „Bloomberg News“ i britanske dnevne novine „The Independent“ Beč svrstali među najpoželjnije turističke destinacije, austrijskoj metropoli laskavu je titulu dodijelio još jedan časopis.

Američki časopis specijaliziran za putovanja „Travel + Leisure“ uvrstio je Beč među najbolja turistička odredišta za travanj 2022. Za direktora Bečke turističke zajednice Norberta Kettnera priznanje uglednog američkog časopisa pozitivan je signal za bečki turizam u ovim izazovnim vremenima te poticaj za ponovno osvajanje prekooceanskog tržišta, posebno SAD-a. Beč je uz Pariz jedini europski grad koji je časopis izabrao za najpoželjnija odredišta u travnju što Bečkoj turističkoj zajednici daje nadu za povratak američkih gostiju u austrijsku prijestolnicu u većem broju nego što je to bio slučaj prethodne dvije godine. U prilog tome ide i činjenica da nakon Njemačke najveći broj rezervacija potječe iz Sjedinjenih Američkih Država, trenutačno je gotovo desetina upita s tog tržišta. Osim toga, SAD je 2021. bio jedan od pet zemalja čiji su turisti ostvarili najveći broj noćenja u Beču.

Proljetne temperature te uskršnji sajmovi poput onog ispred dvorca Schönbrunna Beč čine idealnim turističkim odredištem u travnju. Američki časopis spominje svjetski poznatu kulturu bečkih kavana, klasičnu glazbu te široku kulturnu i gastronomsku ponudu kao dodatne razlog za posjet austrijskoj metropoli. „Travel + Leisure“ jedan je od vodećih američkih časopisa za putovanja koji se mjesečno tiska u više od milijun primjeraka te broji više od 14,5 milijuna online čitatelja što ga čini jednim od najtiražnijih i najutjecajnijih časopisa za putovanja na američkom tržištu.

 U Beču su početkom mjeseca otvorena četiri uskršnja sajma s preko 200 štandova. Kreativni uskršnji darovi i dekoracije te kulinarska ponuda kao i bogat program za djecu i ove će godine širiti uskršnju atmosferu među posjetiteljima. Uskršnji sajmovi u gradskom središtu na trgovima Am Hof i Auf der Freyung otvoreni su do 18. travnja, onaj u 21. gradskom okrugu Floridsdorfu do 17. travnja, a posjetitelji će na sajmu ispred dvorca Schönbrunna moći uživati sve do 19. travnja 2022.

 Originalni članak časopisa „Travel + Leisure“ pročitajte na https://www.travelandleisure.com/trip-ideas/best-places-travel-april.

Slika 1: Uskršnji sajam u središtu grada © WienTourismus/Christian Stemper

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.