Stoltenberg: Pozivam sve strane da pokažu suzdržanost i izbjegavaju nasilje

Stoltenberg: Pozivam sve strane da pokažu suzdržanost i izbjegavaju nasilje

Šef europske diplomacije Josep Borrell razgovarat će u Bruxellesu sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Albinom Kurtijem o nizu pitanja koja opterećuju dvije strane. To je prvi susret Kurtija i Vučića u sklopu dijaloga o normalizaciji odnosa u više od godinu dana. 

Doputovali su nakon spora oko registarskih tablica i identifikacijskih dokumenata potkraj srpnja, zbog kojeg su izbile napetosti na kosovsko-srbijanskoj granici.

Odlučnost Zapada da spriječi sukobe potvrdio je i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nakon razgovora s dvojicom čelnika.

- Pozivam sve strane da pokažu suzdržanost i izbjegavaju nasilje. NATO nastavlja pomno pratiti situaciju na terenu. Naša mirovna misija KFOR ostaje usredotočena na svoj mandat UN-a. Ako stabilnost bude ugrožena, KFOR je spreman intervenirati i poduzet će sve neophodne mjere kako bismo omogućili sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, rekao je Stoltenberg.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/svijet/stoltenberg-pozivam-sve-strane-da-pokazu-suzdrzanost-i-izbjegavaju-nasilje-9079964

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.