Predsjednik Srbije Aleksanadar Vučić obratit će se u nedjelju javnosti u povodu sinoćnjeg ulaska prosvjednika u zgradu Radio televizije Srbije (RTS) i pokušaja oporbenih čelnika i organizatora prosvjeda da u programu javnog RTV- servisa priopće zahtjeve sudionika prosvjednih mimohoda "1 od 5 milijuna" koji već tri mjeseca u Beogradu i u desecima gradova Srbije traže slobodu medija i ostavku  šefa države. 
Premijerka Srbije Ana Brnabić oštro je osudila sinoćnji ulazak prosvjednika i pojedinih čelnika oporbe.- Najoštrije osuđujem nasilje Saveza za Srbiju i jednog dijela sudionika prosvjeda '1 od 5 milijuna' koji su upali u zgradu Radio-televizije Srbije prijeteći novinarima i urednicima javnog servisa. Ovaj vandalski čin (Dragana) Đilasa, (Boška) Obradovića, (Vuka) Jeremića jasno pokazuje da od prvog dana planiraju da izazovu nerede i da na nasilan način smijene legitimno izabranu vlast, rekla je Brnabić agenciji Tanjug.
Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić nije večeras bio u zgradi RTS-a.Direktor RTS-a Dragan Bujošević, čiju ostavku prosvjednici traže, ispričao se zaposlenicima javnog tv servisa što im on "i država nisu omogućili da rade svoj posao" i "što nisu mogli pripremiti redovite informativne emisije".
Bujošević je, gostujući u izvanrednim vijestima oko 23.45 sati,  ocijenio da su prosvjedi sinoćnjim upadom "izgubili legitimitet" i da su predstavnici oporbe htjeli "mimo zakona" određivati programsku šemu i uređivačku politiku.
Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je "uspostavljen red u zgradi RTS-a" te najavio da će idućih dana biti poznate informacije o prekršajima i kaznenim dijelima sudionika sinoćnjih događaja u zgradi RTS-a.
- Bez prevelike uporabe sile, policija je zaštitila sve koji rade na RTS-u i, poštujući zakon, uspostavila javni red i mir u toj zgradi, a sve one koji su pokušavali da učine nešto nasiljem, iz te zgrade izbaci, rekao je Stefanović na drugoj izvanrednoj konferenciji za novinare koju je u povodu ulaska prosvjednika i predstavnika oporbe u zgradu RTS-a.
Predstavnici oporbe pozvali su građane da se u nedjelju okupe ispred ureda predsjednika Srbije, čije obraćanje javnosti je najavljeno za  nedjelju u podne.Predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je večeras da je "jedini zahtjev" večeras da se predstavnici demonstranata javno obrate.
Javni servis već mjesecima ignorira prosvjede. Policija je intervenirala očito po zapovjedi ministra unutarnjih poslova. RTS očito ignorira sve, čak i kad se ušlo u njihovu kuću, u zgradu RTS-a. To je servis laži, a ne javni servis građana koji ga plaćaju", rekao je Lutovac za N1.
Prvi prosvjedni mimohod održan je u studenom i nazvan Stop krvavim košuljama zbog napada na jednog od osnivača oporbenog Saveza za Srbiju, predsjednika Ljevice Srbije Borka Stefanovića.Od 8. prosinca prosvjedi se organiziraju svake subote u Beogradu, a u međuvremenu su se proširili diljem Srbije. Sudionici i organizatori kažu da je ime prosvjedima 1 od 5 milijuna, nehotice, dao osobno predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon poruke poslije prvog prosvjednog mimohoda da "na ulice može izaći i pet milijuna ljudi, ali neće dobiti ništa osim - izbora".
Osim primarnog zahtjeva da predsjednik Vučić i SNS odu s vlasti, traže se preduvjeti za poštene demokratske izbore počevši od slobode medija.