Nick Sandmann postigao nagodbu s Washington Postom povodom njegove tužbe za klevetu u iznosu od 250 milijuna dolara

Nick Sandmann - Washington DC 2019

Nick Sandmann, bivši učenik Katoličke Srednje Škole Covington, u petak je tvitom objavio da se nagodio s Washington Postom u jednoj od osam tužbi koje je podnio protiv medija u vezi s incidentom na Hodu za život u Washingtonu 2019. godine. Sandmann je pobjedu proglasio u tvitu na svoj 18. rođendan, a iznos nagodbe nije poznat.

„Dana 19.2. 2019. podnio sam tužbu za klevetu u iznosu od 250 milijuna dolara protiv Washington Posta. Danas sam napunio 18 godina i WaPo je riješio moju tužbu,“ napisao je. "Zahvaljujem @ToddMcMurtry & @LLinWood na njihovom zalaganju. Zahvaljujem mojoj obitelji i milijunima vas koji su me podržali. Imam još puno posla," nastavio je Sandmann.

Ovo je njegova druga pobjeda u divovskoj tužbi za klevetu u iznosu od 800 milijuna američkih dolara protiv više medija. Sandmann je također u početku tužio CNN i NBC Universal na američkom Okružnom sudu u Covingtonu. Potom je u ožujku pokrenuto tuženje pet dodatnih medija: Gannett (koji je vlasnik USA Today i Cincinnati Enquirer), ABC, CBS, New York Times i Rolling Stone. Inače, CNN je pristao na nagodbu s Sandmannom u siječnju ove godine kao dio odštetnog zahtjeva od 275 milijuna dolara, a iznos nagodbe također nije bio objavljen.

Tužbe su povezane s incidentom u siječnju 2019. u Washingtonu, D.C., gdje su Sandmann i učenici Katoličke Srednje Škole Covington sudjelovali u Hodu za život. Sandmann, tada 16, bio je izdvojen u videu kojeg su objavili CNN i druge mediji optuživši ga da je izazvao rasno motiviran sukob s starijim Indijancem Nathanom Phillipsom. Kasnije objavljeni snimci pokazali su da su ustvari bili omalovažavani i vrijeđani učenici iz Covingtona i to najvjerojatnije zbog toga jer su mnogi nosili kape s natpisom MAGA ("Make America Great Again"), koji je 2016. godine bio slogan kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa.

U sljedećem tvitu u petak Sandmann se obratio izvršnom direktoru Twittera Jacku Dorseyu. „Nagodili smo se s WAPO-om i CNN-om. Borba nije gotova. 2 dolje. Još 6. Ne zadržavaj dah @jack ", napisao je.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.