Twitter se povukao i reaktivirao račun New York Posta

New York Post celebrates victory

Twitter je u petak prekinuo svoju bitku s New York Postom i reaktivirao njihov račun nakon dvotjednog zastoja u svezi članka o korupcijskoj aferi Huntera Bidena, koji je sin predsjedničkog kandidata Demokrata Joe-a Bidena. Potez je uslijedio nakon što je New York Post odbio zahtjev Twittera da izbriše šest tweetova koji se povezuju s pričama za koje je tvrtka tvrdila da su temeljene na hakiranim informacijama, ali bez ikakvih dokaza.

New York Post nikad nije uzmaknuo i zadržao je tweetove na računu tijekom sukoba - čak i kad ih je Twitter zaklanjao od pregleda. U nizu tweetova, Twitter, jedan od divovskih društvenih medija, izjavio je da revidira svoju "Politiku hakiranog materijala" i "ažurira našu praksu da retroaktivno ne poništi prethodno izvršenje". "Naša su pravila autentični dokumenti", rekao je jedan od tweetova @TwitterSafety.

New York Post je odmah proslavio pobjedu tweetom u kojem je proglasio "We are baaaaaaack" i slikom subotnje naslovnice tabloida s naslovom "FREE BIRD!" Poruka je brzo postala viralna prikupivši više od 17.000 proslijeđenih tweetova i blizu 50.000 lajkova u otprilike sat vremena.

News Corp taj je potez nazvao "važnim trenutkom za novinarstvo i slobodu tiska". “Nema nikakvih dokaza da dokumenti nisu autentični, a proizvoljno blokiranje New York Posta bilo je značajan trenutak tijekom kritičnog razdoblja u ovom izbornom vremenu. To je također imalo negativan komercijalni učinak, ali New York Post utvrdio je da načelo treba prevladati i da jest.

"Alexander Hamilton, osnivač lista, večeras gleda sa širokim osmijehom i osjećajem ponosa", rekao je glavni direktor komunikacija Jim Kennedy. New York Post je stekao oko 190 000 sljedbenika kada im je bio blokiran račun, što je porast od 10,6 posto za samo otprilike dva tjedna.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.