Napad na sjedište YouTubea, tri osobe ozlijeđene

Napad na sjedište YouTubea, tri osobe ozlijeđene

U napadu na sjedište  YouTubea u San Brunu blizu San Francisca najmanje su tri osobe ozlijeđene   Napad je izvela žena, otvorila je vatru, a potom si oduzela život, izvijestila je policija. Među ozlijeđenima je, javlja BBC, dečko napadačice, koji je u kritičnom stanju. Ozlijeđene su i dvije žene.

 

Napadačica se ubila

CNN je objavio da se radi o 39-godišnjoj Nasim Aghdam koja je napad izvela zbog privatnih nesuglasica. Navodno Aghdam u snimci na YouTubeu tvrdila kako YouTube "diskriminira i filtrira" njen sadržaj. Žalila se protiv novih pravila YouTubea tvrdeći da je "cenzuriraju i ne plaćaju joj za sadržaj".

Voditelj proizvodnje u YouTubeu Todd Sherman opisao je na Twitteru da je čuo ljude kako trče, prvo pomislivši da se radi o potresu, no potom mu je rečeno da jedna osoba ima pištolj. "Nakon toga svaka osoba koju sam vidio bila je za mene potencijalni strijelac. Netko je rekao da je osoba pucala iza stražnjih vrata i potom upucala sebe. Pogledao sam dolje i vidio krv na podu i stepenicama, zatim smo krenuli van iz zgrade", rekao je Sherman.

Snimke lokalne televizije pokazale su kako djelatnici YouTubea izlaze iz zgrade s podignutim rukama. Google je u priopćenju ustvrdio da djeluje koordinirano s lokalnim vlastima. Prošlog mjeseca YouTube je najavio da će zabraniti sadržaje koji promiču prodaju oružja, kao i videozapise koji poučavaju kako napraviti oružje.

hrt/HIA.com.hr
foto:

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.