Početkom tjedna u Općini Vinica započeta je rekonstrukcija javne rasvjete

JAVNA RASVJETA

Početkom tjedbna u Općini Vinica započeta je rekonstrukcija javne rasvjete, odnosno postavljanje led svjetiljki.  U prvoj fazi postavit će se 164 nove svjetiljke i to na županijskoj cesti ŽC 2029 počevši od Gornjeg Ladanja (Tabana) do Donjeg Vratna.

Ukupna investicija prve faze rekonstrukcije javne rasvjete stajati će 247.640,00 kn, a sredstva će se u cijelosti izdvojiti iz općinskog proračuna. Ovo jeprva faza jer mi na području naše Općine imamo preko 600 rasvjetnih tijela, što ćemo pokušati realizirati kroz natječaje resornih ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.  Jučer je načelnik obišao dio Varaždinske ulice  Donjem Vratnu, gdje je obavljena zamjena te se može reči da  su rasvjeta i vidljivost puno bolji, a što će nadam se pozitivno komentirati i sami mještani.

Ovim postavljanjem led rasvjete najnovije led generacije, biti će znakovite uštede tako da će sada svijetliti  sve svjetiljke i to na svim stupovima, a ne kao dosad na svakom drugom.  Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i novom Zakonu o fiskalnoj decentralizaciji općina je mogla izdvojiti ukupna sredstava za ovu 1. fazu rekonstrukcije općinske javne rasvjete, izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.