Sastanak s delegacijom njemačkog Saveznog ministarstva gospodarstva i energetike

Sastanak s delegacijom njemačkog Saveznog ministarstva gospodarstva i energetike

Državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i pomoćnica ministra za trgovinu i unutarnje tržište Ivana Soić održali su sastanak sa delegacijom njemačkog Saveznog ministarstva gospodarstva i energetike, 13. studenog 2019., u Zagrebu. Njemačko izaslanstvo predvodila je pomoćnica za europsku politiku u Saveznom ministarstvu Kirsten Scholl.

Glavne teme sastanka bili su prioriteti hrvatskog i njemačkog predsjedanja Vijećem EU kao i identifikacija zajedničkih područja djelovanja te osiguravanje kontinuiteta rada u Vijeću EU.

Državni tajnik Antonić pozdravio je dosadašnju suradnju dvaju država te istaknuo kako je RH spremna za nastavak suradnje u svim područjima koja mogu doprinijeti poboljšanju uvjeta na jedinstvenom tržištu. Potvrdio je ambiciju hrvatskog predsjedništva za daljnje produbljivanje unutarnjeg tržišta, pojednostavljivanju propisa na EU razini kao i modernizaciji europske industrije, sukladno potrebama za inovacijama i razvoju digitalnih tehnologija.

Pomoćnica ministra za unutarnje tržište i trgovinu Ivana Soić dodatno je naglasila čvrsto uvjerenje i spremnost hrvatskog predsjedanja za doprinos razvoju unutarnjeg tržišta te napomenula kako u tom području dijelimo zajednički interes.

Državni tajnik Antonić zaključio je kako postoji sukladnost planova nove predsjednice Europske komisije sa planovima za vrijeme hrvatskog predsjedanja te izrazio spremnost za raspravu o svim značajnim temama na EU razini, posebice po pitanjima boljih propisa kao i razvoja poslovanja malih i srednjih poduzeća. Prioriteti hrvatskog predsjedništva, istaknuo je, od ključnog su značaja i za sve ostale države članice, uključujući Njemačku.

Obje strane složile su se o potrebi dodatne suradnje kako bi se osigurao kontinuitet djelovanja u Vijeću EU, naglasivši značaj daljnjeg rada unutar COMPET Vijeća.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.