Hrvatska obrtnička komora o novim mjerama i obustavi rada za sve uslužne djelatnosti koje nisu od iznimne važnosti za građane

licitar
Ugrađivanje videozapisa

Stiže Odluka kojom će se u RH na razdoblje od 30 dana otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu od iznimne važnosti za građane poput sauna, bazena, kina, kazališta... Obustavit će se rad ugostiteljskih objekata svih kategorija osim onih s dostavama hrane i pučkih kuhinja. Obustavit će se i rad teretana, fitness centara, frizera, brijača, kozmetičari, pedikeri, saloni za masažu kao i održavanje izložbi, plesnih škola, revija, sajmova, ali i vjerskih okupljanja.
Obustavit će se rad svih trgovina osim onih koje prodaju prehrambene i higijenske artikle, ljekarne, tržnice, benzinske crpke, kiosci, pekarnice, specijalizirane trgovine za prodaju dječje opreme, trgovine za prodaju hrane za životinje.
Što se tiče objekata koji će raditi u ovih 30 dana, tamo se treba osigurati rad tako da se osigura što veća udaljenost radnika i socijalne distanciranosti, redovito se moraju provjetravati prostori, osiguravati punktove s dezinfenkcijskim sredstvima.
           
Prema vijesti objavljenjoj na internet stranici Porezne uprave obavještavamo sve članove da iako postoji zakonska obveza prijave privremenog zatvaranja poslovnica odnosno prijava promjene radnog vremena, Porezna uprava će uvažavati naknadnu dostavu podataka.  
Potrebno je u predviđenom polju Napomena napisati od kada se ta promjena stvarno primjenjuje (npr. ako ćete dostaviti prijavu zatvaranja poslovnice 20.03.2020. slobodno u polje Napomena napišite da vrijedi od 19.03.2020.)
            
Važno JE postupiti po uputama Nacionalnog stožera i izvršavati nužne radnje, a prijavu podataka u Poreznu upravu BEZ IKAKVIH SANKCIJA odraditi kada to budu objektivno dopustile okolnosti.


Hrvatska obrtnička komora

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.