Objavljen on-line obrazac: za zatvorene obrte u Varaždinskoj županiji 1,5 milijuna kuna bespovratne pomoći

župan

Na internetskoj stranici Varaždinske županije 15. travnja, objavljen je on-line obrazac na temelju kojeg će se isplaćivati bespovratna sredstva obrtnicima kojima je onemogućeno poslovanje zbog epidemije koronavirusa. U cilju očuvanja radnih mjesta i likvidnosti obrtnika u proračunu Županije za 2020. godinu bit će osigurano 1.500.000 kuna za pomoć obrtnicima. Pravo na bespovratna sredstva imat će svi obrtnici na području Varaždinske županije, izuzev Grada Varaždina, koji imaju zatvorenu djelatnost i koji nemaju niti jednu osnovu po kojoj mogu raditi.Županija će za mjesece ožujak i travanj ove godine na njihov račun isplatiti pomoć i to:

- za obrtnike koji zapošljavaju do 10 zaposlenih iznos od 3.000 kuna pomoći;

- za obrtnike koji zapošljavaju 10 i više zaposlenih iznos od 5.000 kuna pomoći.Sredstva za ovu namjenu će se osigurati rebalansom županijskog proračuna za 2020. godinu, i to pretežno smanjenjem plaća službenika, namještenika i dužnosnika, kao i smanjenjem plaća zaposlenika ustanova i poduzeća u vlasništvu Županije. Županijski vijećnici će o rebalansu proračuna odlučivati elektroničkim putem na sjednici Županijske skupštine koja je sazvana za petak, 17. travnja.

Obrtnicima će se sredstva isplaćivati na temelju popunjenog on-line obrasca počevši od 20. travnja 2020. godine.Da bi ostvarili pravo na bespovratnu pomoć, podnositelji zahtjeva trebaju jedino popuniti on-line obrazac na sljedećoj web adresi:

https://docs.google.com/forms/d/1fODqz1HolxmixY7clhP5GLDmeLegAW8zPztKx9rlI1o/viewform?edit_requested=true

Ako Grad Varaždin ne provede najavljene mjere za pomoć obrtnicima s područja Grada, Županija će u sljedećih 30 dana osigurati dodatna sredstva i za pomoć navedenim obrtnicima.Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 042/390-536.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.