Agencija za plaćanja u poljoprivredi - 145 odluka o isplati korisnicima iz Natječaja za provedbu mjere 21

Agencija za plaćanja u poljoprivredi

Agencija za plaćanja izdala je u ponedjeljak, 14. prosinca 145 odluka o isplati korisnicima iz Natječaja za provedbu mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“. Riječ je o sredstvima namijenjenim mikro, malim i srednjim poduzećima u iznosu od 41,1 milijun kuna, koja dolaze iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Mjera 21 iz Programa ruralnog razvoja uvedena je radi ublažavanja posljedica pandemije COVID-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda.
Napominjemo da je ovo samo prvi paket odluka za mikro, mala i srednja poduzeća te se u nadolazećim danima, a najkasnije do konca godine, očekuje izdavanje odluka svim korisnicima koji su podnijeli zahtjeve.

Lista korisnika nalazi se na poveznici.
 
Podsjećamo da je u četvrtak, 10. prosinca 2020. izdano prvih 940 Odluka o isplati potpore poljoprivrednicima ukupne vrijednosti 46 milijuna kuna.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.