7. Gospodarski sajam u Varaždinu od 18. do 20. lipnja

7. Gospodarski sajam u Varaždinu od 18. do 20. lipnja

Na Kapucinskom trgu u središtu Varaždina danas prijepodne gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj otvorio je 7. Gospodarski Sajam, na kojem se do nedjelje 20. lipnja predstavljaju brojni obrti, OPG-ovi, udruge, domaće radinosti, vinari i ugostitelji s područja sjeverozapadne Hrvatske.
Pozdravivši izlagače iz cijele Varaždinske županije te goste iz Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te iz Slavonije, gradonačelnik Bosilj je pohvalio organizatora Sajma koji je uspio u kratko vrijeme okupiti 120 izlagača.
Ovo je spoj tradicije i obrtništva ali i novih modernih tehnologija – rekao je gradonačelnik napomenuvši da je Sajam organiziran sukladno svim epidemiološkim mjerama.
Potom je zajedno s uzvanicima među kojima i županom Krapinsko-zagorskim Željkom Kolarom obišao štandove Sajama.

Breznički Hum na Gospodarskom sajmu - Summer wine i Starinski žmaki kao općinski brand

Među brojnim izlagačima je i općina Breznički Hum, čiji je štand nakon otvaranja Sajma obišao novoizabrani varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, krapinsko - zagorski župan Željko Kolar te nekolicina gradonačelnika i načelnika općina s područja regije. Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić najavio je kako će bogata ponuda udruga i OPG-ova ove općine dobiti i glazbenu potporu uz nastup orkestra Limene glazbe Sveti Martin.
Predsjednica Udruge za kulturu i književnost Humščak Ružica Kišur Črlenec tom je prilikom gostima predstavila izlagače iz Brezničkog Huma Udrugu Humščak, komunalnu tvrtku Humko, OPG Futač, cvjećarnicu Dada i Vinariju Šafran. Gostima je potom suvlasnik Vinarije Šafran Josip Tržec upriličio degustaciju vina i osvježavajućeg ljetnog voćnog koktela Summer wine.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.